Buldoci porazili Znojmo i napotřetí a míří do finále!

A-tým mužů má za sebou úspěšné semifinále se Znojmem! V prvním duelu série, náročném a tvrdém zápase, vybojovali Buldoci výhru 3:2. V odvetě pak hattrickem zazářil Lukáš Mráz a Buldokům vystřelil druhý bod do série v nájezdech Petr Zajíček. Třetí zápas na domácí půdě pak Buldoci po skvělém týmovém výkonu vyhráli vysoko 8:1 a postupují do finále!
Jakub Hanák | 13.3.2022, upraveno

1. zápas: TJ Znojmo LAUFEN CZ – Bulldogs Brno 2:3                                  FOTOGALERIE

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu Znojmu, avšak jistý výkon brankáře Haltmara a rychlý přístup bránících hráčů k soupeři Znojmu velmi znepříjemňoval hru. První branku diváci viděli v 19. minutě, v samém závěru přesilovky se prosadil tvrdou střelou domácí Jiří Šrámek. Bulldogs však sedm sekund před první sirénou vyrovnali, po křižné přihrávce Zajíčka pálil ze vzduchu backhandem Josef Žižka a trefil přesně.
Na začátku druhé třetiny dostali k dispozici přesilovku také Buldoci a dokázali ji využít. V předbrankovém prostoru se k volnému míčku nejrychleji dostal Adam Konečný a překonal ležícího Hándla. Další gól ve druhé třetině nepadl, a to hlavně díky skvělému výkonu obou brankářů. Hra se také začala přiostřovat, k vidění bylo mnoho tvrdých soubojů.
Vstup do třetí třetiny vyšel lépe domácím. Ti do poslední periody vletěli a po pár minutách vyrovnal Štěpán Blažek. Utkání bylo velmi vyrovnané, oba týmy se pokoušely rozhodnout. Klíčový moment nakonec přišel pět minut před koncem, když Adam Konečný svou přesnou střelou z ostrého úhlu rozjásal skupinu brněnských fanoušků. Bulldogs se poté dařilo držet balon a nepustit Znojmo do tlaku. Ten přišel až v samém závěru, ale Buldoci obětavě blokovali a nedovolili soupeři vyrovnat. Bulldogs si tak díky skvělému Jakubu Haltmarovi a dvěma brankám Adama Konečného připisují první bod v semifinálové sérii.


 

2. zápas: TJ Znojmo LAUFEN CZ – Bulldogs Brno 4:5PN

Odveta nabídla vyšší tempo a také více branek. Buldoci, hnaní několika desítkami příznivců z řad týmu juniorů Bulldogs nebo spřáteleného klubu Panthers Pohořelice, vstoupili do zápasu lépe. Skóre otevřel v sedmé minutě střelou okolo clonících hráčů Tomáš Pešek. V 11. minutě pak upravil na 2:0 z přesilovky přesnou ranou Lukáš Mráz. Domácí se nakonec dočkali snížení, po velkém tlaku Znojma se prosadil Petr Mašek.
Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel lépe Znojmu, které vyrovnalo zásluhou Procházky na 2:2. Ale vyrovnaný stav vydržel jen minutu, Brnu vrátil vedení zpět Petr Zajíček. Přetahovaná o výsledek pokračovala, za Znojmo vyrovnával Kriš. Do šaten však šli šťastnější Bulldogs, vedení jim vrátil Lukáš Mráz. Po druhé třetině plné soubojů a tvrdé hry tak byli ve vedení Buldoci, 4:3.
Stejně jako ve druhé třetině, i v té třetí dokázalo Znojmo rychle vyrovnat. Švédova střela od mantinelu si našla cestu až za Haltmara. Znojmo poté mělo během třetí třetiny více ze hry, ale Bulldogs spoléhali na dobrou obranu a skvělého Jakuba Haltmara v brance. Stejně jako v prvním utkání, Buldoci se prosadili v závěru třetí třetiny. Navrátilec do sestavy Matěj Surkoš předložil míček Lukáši Mrázovi na osu hřiště a Slovák v barvách Buldoků završil hattrick. Jenže tentokrát se Znojmu ještě podařilo vyrovnat, střelu Jana Nováka nedokázala brněnská obrana zablokovat a míček si našel cestu až za Haltmara. Utkání tak muselo rozhodovat prodloužení.
V nadstaveném čase se oba týmy snažily hrát tak, aby neudělaly chybu. Po jediné velké šanci už se radovali domácí, ale jejich gól nebyl uznán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Utkání tak dospělo až do nájezdů, v nichž se za Buldoky trefili Jakub Marek a Petr Zajíček, jehož zásah byl označen za vítězný. Jakub Haltmar totiž dokázal pokrýt čtyři z pěti nájezdů soupeře.

 
 

 

3. zápas: Bulldogs Brno – TJ Znojmo LAUFEN CZ 8:1                                      FOTOGALERIE 

Do třetího duelu vstoupili aktivněji hosté ze Znojma, ale byli to Buldoci, kdo se v utkání poprvé prosadil. Svižnou střelou pod ruku nachytal Bauera Filip Sedmera. Ještě lepší střelou se pak v 15. minutě prezentoval Michal Valachovič, který z osy vymetl pavučinky v hostující brance. Buldoci kontrolovali tempo závěru první třetiny, a navíc se jim ještě podařilo přidat třetí gól. Velmi aktivní Filip Sedmera se nejlépe zorientoval u brankoviště a zvýšil na 3:0.
Vstup do druhé třetiny nabídl spíše opatrnější florbal a všechny šance likvidovali pozorní brankáři Haltmar s Hándlem, který nahradil Bauera. Ve 29. minutě se poprvé v zápase prosadilo také Znojmo, Procházka zpoza branky našel odkrytého Filipa Dabergera, který se trefil přesně. Ale stav 3:1 nevydržel dlouho, po akci Lukáše Mráze zvyšoval na 4:1 Petr Zajíček. Gólem takzvaně do šatny se prezentoval Adam Konečný, který přesnou střelou nedal Hándlovi šanci. Buldoci tak měli po 40 minutách pohodlné vedení 5:1.
Ve třetí třetině hráli Buldoci spíše na jistotu a snažili se soupeři nepůjčovat balonek. Sice nevyužili pětiminutovou přesilovku, ale ani Znojmo se ve své početní převaze prosadit nedokázalo. Hosté se proto rozhodli už více než 10 minut před koncem třetí třetiny odvolat brankáře a zkusit hru v šesti. Avšak do prázdné branky se trefil Michal Pešák a v 50. minutě Buldoci vedli už 6:1. V 55. minutě pak po nádherné kombinační akci našel Zajíček odkrytého Žižku, který překonal znojemskou obranu už posedmé v zápase. Rozhozené Znojmo v zoufalé snaze o aspoň čestný úspěch se nestihlo včas vrátit a Michal Pešák našel krosovou přihrávkou Tomáše Kadavého, který uzavřel skóre zápasu.

Buldoci předvedli skvělý týmový výkon, a i díky dvěma brankám Filipa Sedmery porazili Znojmo i napotřetí. Tím si zajistili postup do finále!