Buldoci se v baráži střetnou s Pardubicemi

Buldoci byli v sérii s Karlovými Vary velmi blízko přímému postupu, kvůli prohře po nájezdech v rozhodujícím pátém zápase je však čeká baráž. V té budou jejich soupeřem Sokoli z Pardubic.
Jakub Hanák | 7.4.2022

Pardubice skončily po základní části Livesport Superligy na 12. místě se ziskem 17 bodů. V prvním kole play down však nestačily na Královské Vinohrady a sérii prohrály 2:4. V druhém kole je pak čekal Hattrick Brno, který sice vyhrál první zápas série, ale poté Pardubice zvládly zvítězit čtyřikrát po sobě a poslaly Hattrick o soutěž níž. O jejich udržení mezi elitou však bude muset rozhodnout ještě baráž.
Oba celky se naposledy střetly v prvním kole play down Superligy v sezoně 2018/2019. Tehdy Pardubice ovládly sérii v nejkratším možném čase, tedy 4:0 na zápasy. Buldoci pak sice ve druhém kole play down vyřadili Znojmo, ale poté v baráži nestačili na Hattrick Brno. Vzájemná historie mezi Buldoky a Sokoly tedy je a jistě přispěje k náboji, který tato série bude mít. Ve vzájemné sérii v roce 2019 se dařilo Lukáši Mrázovi, který soupeři vstřelil tři branky. Jádro týmu se od té doby výrazně nezměnilo. V sestavě byli kromě již zmíněného Mráze také Grlický, Němec, Vojtíšek, Konečný, Kadavý, Pešák, Michálek, Fajt nebo Surkoš. Na straně soupeře si vzájemnou sérii pamatují Šmíd, Pakosta, Teichman, Žáček, Petr, Černý nebo brankář Haleš.

MAD_0318.pngLídry kanadského bodování Pardubic v základní části Livesport Superligy byli s 33 body Adam Šmíd a Přemek Pakosta. Přes 20 bodů získali také Ivo Teichman a Lukáš Kučera. V play down pak Adam Šmíd zářil, v devíti zápasech posbíral neskutečných 23 bodů. Zahanbit se nenechali ani jeho spoluhráči Martin Zozulák, Přemek Pakosta a Lukáš Prix, kteří se všichni dostali nad hranici bodu na zápas. Zozulák vstřelil v 11 zápasech play down 14 branek, Šmíd byl s 13 přihrávkami nejlepším nahrávačem. Brankář Martin Haleš je velkou oporou svého týmu, v základní části patřil mezi nejvytěžovanější gólmany (odchytal 21 z 26 zápasů) a v play down z branky nezmizel ani na minutu.
Za Buldoky v základní části 1. ligy exceloval Adam Konečný. V play off už jeho náskok není tak drtivý jako v základní části. Buldoci mají sílu rozloženou do více lajn, každý zápas se daří jinému hráči. Vysoko v bodování nalezneme Martina Grlického, který v pátém finále posbíral čtyři body, nebo Tomáše Peška, juniora Petra Zajíčka nebo Lukáše Mráze. V brance se Buldoci spoléhají na Jakuba Haltmara, který byl během play off velkou oporou.


Bude jistě velmi těžké se rychle oklepat od velkého zklamání z finálové série. Avšak nic jiného Buldokům nezbývá, už v neděli je čeká na hřišti soupeře první zápas. Držte palce a fanděte, Buldoci vás budou potřebovat!