Buldoci přemohli Znojmo a domů vezou výhru 7:5

Buldoci znojemským uloupili tři body a vyhrávají i druhý letošní vzájemný zápas.
Filip Křenek | 14.1.2023

Hned zkraje utkání se po líbivé individuální akci prosadil junior Martin Svatoň a poslal hosty do jednogólového vedení. A byl to právě Martin Svatoň, kdo se v první třetině dokázal prosadit ještě jednou, když zužitkoval parádní nahrávku zpoza brány od Lukáše Gregra, pro kterého to byl první bod od přestupu. Buldoci vedli 2:0.
Ve druhé třetině začali hráči v černých dresech opět výborně, Michal Pešák našel téměř od půlky horní růžek Bauerovy brány a ten tak zůstal bez šance. Poté ale začali zlobit i znojemští. Nejprve se to podobným způsobem, jako před chvílí Pešákovi, povedlo domácímu Piskáčkovi a ten tak mohl se svými kumpány slavit první gól do sítě Bulldogs. A ten očividně hráče z města okurek nastartoval, protože netrvalo dlouho a Vít Bárta snížil na rozdíl jediné branky. A ke spokojenosti domácích fanoušků, nedlouho poté se trefil i Petr Mašek, srovnal na 3:3 a zápas začal od nuly. Zdálo se, že frustrovaní Buldoci už ztratili chuť hrát, ale to pouze do času 37:01, kdy Buldokům vedení vrátil svým prvním gólem v sezóně Jan Svoboda. Brněnští tak šli do šaten před poslední třetinou s jednogólovým vedením.
Začátek třetí třetiny patřil domácím, skóroval Filip Eliáš. O necelé dvě minuty později však hostům vedení vrátil z trestného střílení kapitán Jakub Marek, pro kterého to byl stejně jako pro Svobodu první gól v sezóně. To je rána kapitána! Znojemští to ale nebalili a nakonec srovnali zásluhou Jiřího Šrámka. Stav utkání ve 47. minutě tak byl nerozhodný, 5:5. Buldoky však zhruba o tři minuty poslala do vedení souhra Konečný – Sedmera, kdy druhý jmenovaný vstřelil svůj osmý gól sezóny. Znojemští nepřestávali tlačit, brněnští jim dokonce nabídli přesilovou hru, ale domácí už míček za fantoma v bráně Buldoků Haltmara nedokázali dostat ani jednou. Minutu a půl před koncem třetí třetiny si ještě vzal slovo Michal Valachovič a uklidnil hosty gólem do opuštěné branky Znojma. Nejlepším hráčem domácích se stal Jiří Šrámek, na druhé straně jím byl dvougólový Martin Svatoň. Buldoci si tak připisují veledůležité tři body do vyrovnané tabulky 1. ligy mužů a ztrácí už jen bod na třetí místo, okupované rivaly z Brna, Hattrickem.