Buldoci postoupili do baráže!

Bulldogs v 7. zápase play-down poslali Znojmo přímou cestou do 1. ligy a vybojovali si možnost Superligu udržet v baráži proti brněnskému Hattricku.
B r n o - V utkání se už jako běžně čekalo na první branku do poloviny první třetiny, ve 12. minutě otevřel skóre Matěj Surkoš přesnou střelou do horního růžku. A zhruba o dvě minuty později se Surkoš prosadil znovu po asistenci Konečného. Do konce třetiny mohl na 3:0 zvýšit Adam Konečný, ale znojemská obrana se stihla zformovat a brejku zabránit. 

Na začátku druhé dvacetiminutovky už ale Adama Konečného znojemská obrana nezastavila a ten tak zvýšil na 3:0. Znojmo však začalo být ve druhé třetině střelecky aktivnější než v té první. Ale Kuhn byl v brněnské brance neoblomný. Ve 28. minutě Brno do již čtyř-brankového trháku poslal Tomáš Pešek. Gól o dvě minuty později z hole Michala Pešáka na 5:0 donutil Znojmo aby si vybrali svůj timeout a zkusili změnit přístup k zápasu. Ani ne minutu po právě zmiňovaném timeoutu Znojmo vstřelilo svůj první gól zápasu. Brno však s odpovědí nečekalo moc dlouho a na rozdíl pěti branek za necelou půl minutu zvyšoval Petr Koláčný. Kucharič pak sice snížil na 2:6, ale do šaten se stejně šlo za  šesti-brankového vedení Brna. Své branky totiž přidali Jan Novotný a Petr Koláčný.  

V poslední periodě této série zvyšoval na 9:2 Jan Novotný a zápas vypadal dosti rozhodnutě. Znojmo ale dalo během dvou minut jasně najevo že se nehodlá vzdát a v power-play hrané už od 47. minuty se hostům podařilo snížit na 4:9. Antti Jaakkonen však 7 minut před koncem vypíchnul Znojmu balónek a uzavřel gólový účet na rovných 10. Znojmo sice ještě kosmeticky upravilo výsledek na 5:10, ale na výsledek zápasu to již nemělo žádný vliv.

Bulldogs tak již o víkendu vyzvou brněnského rivala do posledního boje o Superligu!


uvodka-FB-liga-hattrick.png

-Filip Volovec