Buldoci porazili Znojmo 9:3

První odvetné utkání této sezóny mužský A-tým zvládl na výbornou. Se Znojmem zvítězil 9:3 a zahájil tak tažení v boji o Moravu. V tabulce se díky vítězství posunuli na 9. příčku za Tatran Střešovice. V minitabulce se pak posunuli před znojemské florbalisty díky lepšímu skóre ve vzájemných zápasech. V lednu se pak Brňáci střetnou s otrokovickými Pantery. 

Foto: Lubomír Stehlík

Utkání začalo poměrně vlažně, alespoň co se šancí týče. Domácím se povedlo ohrozit brankáře Znojma až ve 4. minutě zápasu. Po nepřesných nahrávkách Buldoků se hosté dostali k několika šancím, všechny však zlikvidoval pozorný Mazánek. Domácí byli více na míčku a snažili se vytvářet tlak na branku hostujících. Ostrými nabil až na konci 16. minuty Jirka Bauer po asistenci Jirky Juhaňáka. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro Bulldogs.
Do rozhodujícímu trháku se Buldoci dostali na začátku druhé třetiny. Během dvou minut nasázeli tři branky a dostali se tak do komfortního vedení 4:0. Poté se hra trošku zklidnila a branky začaly padat po polovině zápasu. Více jich musel lovit ze své sítě brankář hostí. Po druhé části svítil na tabuli stav 7:2.
Náskok Buldoků byl poměrně veliký a i když se znojemští florbalisté snažili se stavem utkání něco udělat, domácí hru kontrolovali. Zaslouženě si tak dokráčeli pro přesvědčivé vítězství 9:3.

Komentář trenéra domácích Davida Kyzlinka: Od druhé třetiny se nám dařilo proměňovat vyložené šance a zápas zlomili v náš prospěch. I když jsme vytvářeli nevynucené chyby, soupeř je nedokázal trestat. Děkuji hráčům za výkon a výhru.
 
Komentář trenéra hostů Jana Šťastníka: První třetina dobrá, zápas rozhodla naše nekoncentrovanost v prvních pěti minutách druhé třetiny.


Stejně jako brněnští fanoušci pomohli vytvořit atmosféru při TV utkání ve Znojmě, přijela spousta znojemských fanoušků na Vodovu. Fandilo se tedy pořádně z obou stran.

Utkání navíc začalo předáním dresu s číslem 100 Jirkovi Juhaňákovi, který vstřelil stý gól v základní části nejvyšší domácí soutěže. GRATULUJEME

IMG_8862-kopie.jpg