Buldoci porazili Slovan, první Vary stále unikají

HAVÍŘOV – Muži už ví, jakou měli cestu do Havířova. Tříbodovou! Místní Slovan porazili i s rozsáhlou marodkou, přesto se jim nepodařilo snížit náskok vedoucích Karlových Varů.
Hosté z Brna šli do vedení již čtyři minuty po úvodním hvizdu, když si připsal 16. gól v sezoně Matyáš Němec. Ten se do konce třetiny trefil ještě jednou a otevřel tím cestu k plnému zisku bodů. Domácí skvadra promluvila gólem Michala Kozelského až v čase 30:20, když už Bulldogs vedli 4:0. „Po gólu na 0:4 jsme si vytvořili dost šancí, ale neproměňovali jsme je. S týmy jako je Brno nesmíme propadat v útoku, protože to soupeř potrestá jako dnes,“ byl si vědom kouč domácích Václav Komačka.

Havířov sice dokázal snížit na 4:6, nepodařilo se mu ale zasadit finální úder a vyrovnat, Brňané vstřelili sedmý gól, a tak nemohla být řeč o udržení bodů doma. „Dnes koncentrovaný výkon od všech hráčů. I přes rozsáhlou marodku jsme zvládli utkání s těžkým soupeřem. Dařilo se nám trestat z brejků a na konci jsme si pohlídali tlak domácích,“ těšilo našeho kouče Davida Kyzlinka.
Se 47 body nám i nadále patří druhé místo, o pět bodů méně mají Kladenští, jež ale mají mač k dobru. Na první Karlovy Vary prozatím ztrácíme čtyři body a kromě toho, že bude potřeba bodovat v každém utkání, rozhodovat bude i vzájemný zápas z předposledního kola. Ten naši borci sehrají již den po Valentýnu 15. února.  

Další utkání čeká muže za dva týdny doma s Jaroměří.