Buldoci nenašli recept na Otrokovickou obranu

Říká se do třetice všeho dobrého. Toto rčení bohužel neplatilo pro třetí zápas Buldoků. V jihomoravském derby na horké půdě Otrokovic se jednalo spíše o boj než kombinační florbal a Buldokům tento styl neseděl. Nahecovanému a disciplinovanému soupeři podlehli brněnští těsně 2:4.  
Už začátek svátečního zápasu v hale Na Štěrkovišti určil ráz celého utkání. Perfektně zformovaný obranný blok domácích, míček většinu času na holích hostů. Bohužel, brněnské kombinace byly pomalé a ne moc nápadité. Otrokovice čekaly a na soupeřovu polovinu se pouštěly jen při možnostech rychlého protiútoku. Hrozbou pro domácí byly spíše jen střely z dálky. Tyto situace ale nepředstavovaly žádné obtíže pro bezchybného Michajloviče. Logickým vyústěním tak byla první třetina bez branek.

Ve druhém dějství začaly padat i góly. Nejprve nebyla uznána branka Ondráčka – Buldoci asi rozehráli svůj volný úder ve vlastním rohu moc rychle. Ve 30. Minutě už otevřel skóre domácí Krchňáček. Sládeček nesmyslně kličkoval ve vlastním brankovišti a ztrátu balónku domácí přetavili ve vedení. Ještě hůře mohlo být pro hosty za chvíli, kdy byl vyloučen Sládeček. Paradoxně došlo k vyrovnání, Hrubý dobře napadal a Coufal si se samostatným únikem poradil na jedničku. Ve 35. Minutě šli domácí opět do vedení, Petřík našel křížnou nahrávkou Jurčíka, ten natáhl ke střele a mířil přesně do šibenice. Těsně před přestávkou se podařilo hostům srovnat – Sládeček vyvezl v těžké situaci míček proti napadajícím protihráčům, našel na pravé straně volného Ondráčka, který naservíroval první superligovou branku pro Matěje Surkoše. I po druhé třetině se tak šlo do kabin za vyrovnaného stavu.  

Třetí třetina nepřinesla nic nového, co se týče obrazu hry, ale přinesla rozhodnutí. Na jejím začátku to s Buldoky vypadalo dobře. Koutný se protáhl z levé strany do zakončení, ale trefil jen břevno. Další závary potom vyřešil Michajlovič. A tak udeřilo na druhé straně. Buldoci nezajistili souboj na mantinelu na vlastní polovině, míč se dostal na střed k volnému Zapletalovi. Ten nic nevymýšlel a jeho střela po zemi prošla až za Kuhna. Kdo by čekal zvýšený tlak hostů, ten by se krutě mýlil. Nejprve byl vyloučen za faul při střele Krchňáčka Tichý a za nedlouho po něm i za faul na útočné polovině Hrubý. Dvojnásobnou přesilovku domácí, i když se štěstím, ale přece jen využili. Nepovedenou střelu, která se odrazila od zadního mantinelu, propasíroval za Kuhna Michal Nagy. Brňané na nic nečekali a už necelých šest minut před koncem to zkusili s power-play. Kombinace ale byla pomalá a jediné náznaky šancí si hosté vytvořili při dalekonosných náhozech. S postupem času se hostující šestice dostávala do křeče a bylo jasné, že domácí si dojdou  pro první body v sezóně. Zmar dokonal Ondráček, který v poslední vteřině napálil v jasné šanci jen břevno.  
Domácí předčili Buldoky v taktice, nasazení a zejména v disciplíně. Soupeři nenabídli svými chybami téměř žádné šance a na rozdíl od hostů nepustili soupeře do zbytečných přesilovek. Buldoci za celé utkání nenašli recept na to, jak rozhýbat domácí obranu a proto musí spolknout první hořkou prohru v sezóně.

Hu-Fa Panthers Otrokovice - itelligenceBulldogs Brno  4:2  (
po třetinách: 0:0, 2:2, 2:0;)
branky: 30. Martin Krchňáček (Pavel Jurčík), 35. Pavel Jurčík (Lukáš Petřík), 48. Marek Zapletal (Martin Krchňáček), 53. Michal Nagy (Karel Ťopek) - 32. David Coufal (-), 40. Matěj Surkoš (Luděk Ondráček)
rozhodčí: Jakub Holík – Filip Drápal
vyloučení: 1:3; využití: 1:0
diváků: 334
zásahy brankářů: Filip Kuhn 21–Radovan Michajlovič 21
Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice

tahejsnami-web-–-kopie.png