Buldoci na Tatran nestačili

V pořadí čtrnácté kolo a poslední adventní neděle přinesli v pravdě sváteční zápas. Do Brna přijel tradiční rival ze Střešovic, ale hlavně do ochozů haly ve Vodově ulici našlo cestu 2315 diváků. Ti s sebou přinesli záplavu plyšáků, kterými po první brance domácích pokryli hrací plochu a kteří jistě udělají radost dětem z dětských domovů. 
Zápas začal na brněnské poměry nezvykle opatrně. Z počátku měli mírně navrch domácí, ale tatranský blok je nepouštěl do vážnějších šancí. Střely z dálky jistě kryl Rebro. To na druhé straně hned první střela znamenala gól. V osmé minutě umožnila domácí obrana lehkou křížnou nahrávku a od levého mantinelu se střelou nad nohu prosadil Slavík. O vyrovnání se postaral první útok, kdy po několika nahrávkách přes celé útočné pásmo našel Koutný před brankou Černocha a ten uklidil balónek za Rebra. Kolem 17. minuty předvedl velký tlak na půlce soupeře Tatran, kdy déle než minutu mačkal Bulldogs na jejich polovině, ale brněnští tlak přestáli a do kabin se tak šlo po opatrné první periodě za stavu 1:1. 

Od začátku třetiny druhé naopak tlačili domácí. Velkou šanci měl Žižka, ale jeho výpad zpoza brány na poslední chvíli zastavil Rebro. Ve 26. minutě už byl ale krátký. Grlický vypíchl balónek a v brejku se nejprve kličkou zbavil obránce, neukvapil se, počkal si na spoluhráče a poslal Jalovému pobídku před prázdnou branku. Pak ovšem přišel nepochopitelný pětiminutový výpadek domácích. Už 23 vteřin po vedoucí brance totiž obrana domácích nechala nepochopitelně volného na středu Ullmanna, který tahem mířil přesně k pravé tyči. Za další minutu prošlo Komárkovo skákavé nahození z pravého mantinelu až za Kuhna. V čase 30:12 potom navýšil vedení Mühlfeit. Ten zůstal nepokrytý při standartní situaci a trefil přesně k pravé tyči. Za chvíli mohlo být ještě hůře, ale Svobodovu kličku do backhandu zastavilo až břevno. Šance na snížení přišla v 33. minutě, kdy Jan Kolísko poslal Hrubého na mantinel, za což inkasoval dvě trestné minuty. Přesilovku využil střelou z pravého křídla Koutný po krásné nahrávce od Juhaňáka. Brno se dostalo do tlaku a nakonec se povedlo i srovnat. Tichý dostal nabito na půlku, naznačil střelu, ještě potáhl míček více na střed a pak nezadržitelně propálil vše včetně bezmocného Rebra.

Kdo čekal, že ve třetí třetině se hra uklidní, ten se zmýlil. Buldoci začali lépe a hned po dvou minutách zatáhl míček za bránu Jalový, odkud našel na pravém křídle skvěle naběhnutého Alkkiho a ten propálil přesouvajícího se Rebra. Vedení ovšem Buldokům vydrželo pouhou minutu. Po závaru před brněnskou brankou se míček odrazil přímo na volného Slavíka a ten neměl problém zakončit do odkryté branky. Vyrovnané skóre rozetnul v čase 51:58 Beneš, který zůstal osamocený za obranou Buldoků a Kuhna překonal blafákem do backhandu. Hned za minutu navíc dostal Tatran podruhé do dvoubrankového vedení Wojnar, když dotlačil balónek za Kuhna v nepřehledné situaci před domácí svatyní. Buldoci rozhodně nesložili zbraně. Pěkný průnik po levé straně předvedl Jalový, ale jeho střelu vytáhl Rebro maskou. Z volného úderu hledal Hrubý Alkkiho, ale střešovická obrana si jeho prudkou nahrávku srazila sama do branky. Buldoci vsadili vše na útok a tím odkrývali okénka v obraně. Nakonec se odhodlali k power-play, která přikovala hosty do hodně zataženého bloku. Šance se tak rodily spíše jen po nahozeních z dálky. Rozhodnutí přišlo 22 vteřin před koncem, kdy křížnou nahrávku vypíchl Komárek a z vlastní půle trefil prázdnou branku domácích.
 
15626374_1153770511403167_8729317505801852292_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png