Buldoci na lídra nestačili

I když vstoupili brněnští florbalisté do zápasu lépe, konec patřil Mladoboleslavským. Ti si z Brna odvezli již 15. vítězství v sezóně a usadili se na prvním místě o bod před Chodovem. Buldoci svádí souboj o třetí místo s Tatranem. Aktuálně je na tom pražský tým o dva body lépe. Rozhodovat tak možná bude předposlední utkání základní části, kdy se Buldoci s Tatranem utkají. 
Utkání začalo velmi rychle a šance se střídali na obou stranách, diváci v hale si však na první gól museli počkat až do 15 minuty první třetiny. Buldoci pohotově rozehráli a Kuba Mendrek z velkého brankoviště uklidil míček za Rytycha. Celou první třetinu měli Buldoci více ze hry, avšak skóre se již nezměnilo.
 
Druhá třetina začala pro Buldoky parádně. Již po 22. vteřinách Jirka Bauer napálil míček do růžku boleslavské svatyně. Poté se Boleslavští trošku probrali a zvýšili aktivitu. To se jim vrátilo v podobě dvou branek, kterými srovnali průběžný stav zápasu na 2:2.
 
Technologové ze svého nasazení neustoupili ani ve třetí třetině. Zato Buldokům jakoby někdy docházel dech a svému soupeři nestíhali. To se projevilo také na světelné tabuli. Hrozivý stav 2:5 ještě korigoval Radek Krajcigr, který v oslabení zužitkoval krásnou křižnou přihrávku od Bauera. K ničemu dalšímu ale hostující družstvo Buldoky nepustilo. Poslední slovo měl boleslavský Kadlec, jenž tak upravil konečný výsledek utkání na 3:6. 


Komentáře trenérů:

Jan Kadlec (Bulldogs)
: Zápas nabídl nadprůměrný superligový florbal. Průběh skóre věrně odráží rozložení sil. V utkání jsme mohli pomýšlet na vítězství, ale v poslední části náš výkon bohužel negradoval. Poučíme se za týden se pustíme zase do vítězné série.
 
Jan Pazdera (Boleslav): Z naší strany špatná první třetina, chyběl nám pohyb a větší sebevědomí na balónku. Ve zbývajících dvou třetinách jsme stupňovali náš výkon a zápas zaslouženě vyhráli. Mrzí mě neproměněné dvě přesilovky a navíc to, že jsme v jedné z nich inkasovali, rozdíl ve skóre mohl být ještě větší. Díky za zápas



Kanadské bodování utkání                                                                                                                                              Fotogalerie

1. Jiří Bauer (itelligence Bulldogs Brno) 2 (1 + 1)NEJLEPSI-BOLKA.png
2. Josef Pluhař (Technology Florbal MB) 2 (1 + 1)
3. Radek Krajcigr (itelligence Bulldogs Brno) 2 (1 + 1)
4. Jiří Curney (Technology Florbal MB) 2 (0 + 2)
5. Jakub Mendrek (itelligence Bulldogs Brno) 1 (1 + 0)
6. Jan Jelínek (Technology Florbal MB) 1 (1 + 0)
7. Jan Natov (Technology Florbal MB) 1 (1 + 0)
8. Petr Salát (Technology Florbal MB) 1 (1 + 0)
9. Tomáš Chroust (Technology Florbal MB) 1 (1 + 0)
10. Tomáš Kadlec (Technology Florbal MB) 1 (1 + 0)
11. David Coufal (itelligence Bulldogs Brno) 1 (0 + 1)
12. Pavel Bouška (Technology Florbal MB) 1 (0 + 1)
13. Petr Krzyžanek (Technology Florbal MB) 1 (0 + 1)

rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka
vyloučení: 2:2; využití: 0:0
diváků: 415
zásahy brankářů: Filip Kejík 20 - David Rytych 19
řetiny : 1:0, 1:2, 1:4;