Buldoci na favorita nestačili

Devatenácté kolo přivedlo Buldoky na palubovku Mladé Boleslavi. Ta hraje v letošní sezóně ve velké pohodě, když okusila hořkost porážky zatím jen jednou. Navíc ovládla i pohárovou soutěž, takže na Brňany nečekal vůbec lehký úkol, pokud chtěli získat nějaký bodík do tabulky, který by je zase o kousek přiblížil jistotě play-off.
Z počátku bylo utkání poklidné, Boleslav držela míček, i Buldoci rozehrávali spíše poklidně. A tak utkání „odšpuntovali“ až švýcarští rozhodčí Hohler a Koch, když na konci páté minuty vyloučili za rutinní faul na půlce Křivu. Buldoci přesile statečně odolávali, ale přesně v čase návratu Křivy našel Curney dlouhou křížnou nahrávkou Jelínka a ten z pravého mantinelu překonal Kuhna.  Velkou šanci na srovnání měl Mendrek, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil ramenem Bauer. V 17. minutě udělal velkou chybu Sládeček, když se snažil vyvézt sám míček z obranného pásma, ale ztratil jej. Dvojice Curney Krajcigr si osamocená před Kuhnem věděla rady. Do zápasu vrátila hosty dobře sehraná standartní situace ze závěru první třetiny, kdy Bauer přiťuknul Koutnému a ten skóroval nad ramenem Bauera.

Po opatrném úvodu druhé dvacetiminutovky přineslo trochu vzruchu opět až vyloučení domácího Zakonova, když hasil na poslední chvíli samostatný únik Mendreka. I hosté svou výhodu využili. Coufalovu střelu ze středu ještě obrana zblokovala, ale Mendrek už cestu za Bauerova záda našel. Za necelou minutu ovšem předvedl svou zkušenost boleslavský matador Fojta a od levého mantinelu trefil přesně na vzdálenější tyč nad nohu Kuhna.  I Buldoci měli rychlou odpověď. V 31. minutě se do souboje na polovině pustil Hrubý, míček se v nepřehledné situaci dostal až na střed ke Křivovi, který nic nevymýšlel a z otočky jej poslal k levé tyči Bauera. Zpět si vedení vzali Boleslavští ve 36. minutě, kdy zamkli na dlouho brněnskou obranu na její půlce a rychlou Kryžankovu nahrávku z vrcholu uklidil do šibenice z pravé strany Krajcigr. Vyrovnat mohl hned vzápětí Tichý, ale jeho jedovka od půlky těsně minula levou tyč nic nevidícího Bauera.  

​Vstup do třetí třetiny rozhodl o osudu utkání. Nejprve vyprodukoval opět v obranném rohu chybu na míčku Bauer, kterou rychle potrestal Curney. Stále ještě v úvodní minutě tohoto dějství pak na 6:3 zvýšil na středu úplně volný Tomáš Chroust.  Navíc v 47. minutě našel u levé tyče Kuhna zapomenutého Grubera Pluhař a o rozdělení bodu začínalo být jasno. Buldoci poté nevyužili svou druhou přesilovou hru po faulu Krajcigra. Snížit mohl Kadlec, ale jeho střelu z levé strany vytáhl helmou Bauer. Více než pět minut před koncem zkusilo Brno štěstí při hře bez brankáře, ale tato situace seděla spíše domácím, protože tento úsek hry vyhráli díky dvěma brankám Krajcigra 2:1, když brněnský gól vstřelil Mendrek. Nic to nezměnilo na faktu, že Boleslav získala další tři body a Buldoci budou muset i nadále hájit svou pozici pro play-off.   ​


16716196_1205574469556104_3794268744631080575_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png