Buldoci míří do Pardubic bojovat o postup!

Buldoci vedou v barážové sérii o postup do Superligy 2:1. V sérii hrané na tři vítězné zápasy tak mají mečbol, který se pokusí využít v sobotu v 18:00.
Jakub Hanák | 20.4.2022

Buldoci sérii rozehráli skvěle. V úvodním utkání zaskočily superligové Pardubice pečlivou přípravou a díky dvěma brankám Kladiva s Žižkou vyhráli 8:5. Druhý zápas série nabídl méně gólů, z těsné výhry 4:3 se však opět radovali Buldoci. Autorem vítězné trefy byl Michal Valachovič, skvělý výkon předvedl brankář Jakub Haltmar. V neděli pak mohli Buldoci sérii ukončit a oslavit před domácími fanoušky postup, bohužel to ale nevyšlo. Pardubice neměly co ztratit a vyhrály 4:2. Minimálně o jeden zápas tak baráž protáhly.
Nejnebezpečnější útočné trio Pardubic je Adam Šmíd – Přemek Pakosta – Ivo Teichman. Právě Teichman se hattrickem podílel na výhře 4:2 ve třetím utkání. Průměr gólu na zápas si v baráži drží Šmíd, nebezpečný je také Martin Zozulák. Buldoci si musí dávat velký pozor na fauly, protože velkou zbraní našeho soupeře jsou přesilovky – Sokoli využili 75 % nabídnutých početních výhod. V brance Pardubic nahradil obvyklou jedničku Martina Haleše ve třetím zápase junior Matěj Denemark a skvělým výkonem pomohl Sokolům k výhře.
Kanadské bodování Bulldogs vede po třech barážových duelech Josef Žižka, který má stejně jako pardubický Pakosta na kontě pět bodů. Tři góly ve třech zápasech vstřelil Michal Valachovič, více než bod na zápas má Lukáš Mráz. Buldoci též musí zapracovat na přesilovkách, na rozdíl od svého soupeře zatím nedokázali v baráži využít ani jednu. Oporou v brankovišti je Jakub Haltmar.
 
Buldoci sice první mečbol minulou neděli nevyužili, ale stále v baráži vedou. K ukončení série a postupu však budou potřebovat vaši podporu! Utkání v Pardubicích na hale Dašická začíná v sobotu v 18:00. Kdo se do haly nechystá osobně, může zápas sledovat pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu. Držte Bulldogs palce!