Buldoci jsou krok od postupu

4. zápas čtvrtfinále play-off mezi Buldoky a Bohemians přinesl stejný scénář jako v sobotním duelu.
 
Vedení se ujali Pražané hned po čtyřech minutách hry. Toto vedení navýšili hned za jednašedesát sekund a během první třetiny stihli skórovat ještě potřetí. Do šaten se tedy šlo za nelichotivého stavu 0:3.
Druhá třetina byla o poznání lepší. Brněnské florbalisty nastartoval, stejně jako včera, Aleš Jakůbek, který vykoupal Korába při trestném střílení. Další branku přidal zanedlouho Pepa Žižka po přihrávce Martina Koutného. Bílozeleným se podařilo opět odskočit na rozdíl dvou branek. Půl minuty před koncem se však v předbrankovém prostoru ukázal brněnský Balaštík, Luďa Ondráček. Tomu naservíroval balónek přímo na čepel Žižka a už to bylo opět pouze o gól. Někteří diváci začali odcházet do bufetu na párek, domnívajíc se, že se už nic nestane. Stalo. Druhý nájezd pro Bulldogs. Možnosti vyrovnat stav utkání se chopil opět brněnský kapitán. Tentokrát žádné míchání ani koupání. Ledově klidný Jakůbek „jen“ posunul míček bekhendem vedle brankáře hostí. Vyrovnáno!
Ve třetí třetině se již Buldoci dostali do vedení. Po přihrávce Luďka Ondráčka se trefil Jirka Juhaňák. 48. minuta přinesla trestné střílení také pro Boheminas. K míčku se postavil Kisugite. Filip Kejík se však nenechal jeho tanečními kreacemi okolo míčku rozhodit a nájezd chytnul. Co se nepovedlo při samostatném nájezdu, povedlo se o chvíli později kolegovi – 5:5. Buldoci měli stále více ze hry, hráči Bohemians spíše vyčkávali na chyby protihráčů. Aktivita brněnských florbalistů však přinesla ovoce. Žižka, Koutný a je tam… 6:5. V 59. minutě se smečka brněnských psů hnala za další brankou, rýchlý útok byl nedovoleně zastaven a po zásluze potrestán dvěmi minutami. Početní výhodu pak buldoci využili jak se jen dalo. 7, 8, a konečný stav 9:5 pro Bulldogs.
 
Buldoci jsou tak jedno vítězství od postupu do dalšího kola play-off. Nyní je čeká utkání v Praze. Sledovat jej můžete v přímém přenosu na České televizi v úterý od 20 hodin.
 
„Dnes opět fantastičtí fanoušci. Je skvělý hrát před takovým publikem… Držte nám palce i v úterý…“ řekl po utkání Kuba Mendrek