Buldoci berou z utkání s Troopers 2 body, výhru vystřelil Němec

Mužský A tým zvítězil v pohárovém utkání s Troopers 7:6 po samostatných nájezdech. Utkání mělo náboj a diváci v tuřanské hale se rozhodně nenudili. Díky této výhře Buldoci udrželi první místo v tabulce základní skupiny Poháru Českého florbalu.
Jakub Hanák | 25.8.2022

První start za Buldoky po více než třech letech si odbyl brankář Filip Kuhn, premiéru mezi muži pak obránce Tadeáš Svozil. Po dlouhé pauze způsobené zraněním se do hry vrátil také Jakub Laus.
Do první třetiny nastoupili lépe domácí Troopers. Jejich aktivita byla oceněna úvodní brankou zápasu, o kterou se z dorážky postaral Daniel Minich. Na 2:0 pro hráče v zeleném mohl zvyšovat Petr Voltner, na kterého zívala odkrytá klec, ale minul. Troopers se však nakonec druhého gólu dočkali, svižná střela Jakuba Andrleho prošla až za Kuhna. Druhá polovina první třetiny však patřila Buldokům, kteří si již zvykli na neobvykle úzké hřiště na hale v Tuřanech. Na skvěle chytajícího Chrásta si však nepřišli, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0.
Druhou třetinu odstartovala branka Buldoků. Po krosové přihrávce Davida Zemánka se prosadil navrátilec do sestavy Jakub Laus. Stav 2:1 vydržel jen pár minut, dvougólové vedení vrátil Troopers Vít Mlejnek. Ještě hůř bylo pro Buldoky v 31. minutě, na 4:1 zvýšil Tomáš Pavla. O 24 sekund později však hráči v oranžovém snížili, druhý gól Buldoků v zápase vstřelil ze standardní situace Lukáš Mráz. Tato branka Bulldogs nakopla, začali svého soupeře více napadat a získávat více míčků. A přišla odměna v podobě vyrovnání. Nejprve vymetl pavučinky Matyáš Němec a v 38. minutě se po střele nad nohu brankáře prosadil Miroslav Kladivo. Bohužel stav 4:4 do přestávky nevydržel, na konci hezké akce Troopers stál Daniel Budík. Po 40 minutách tak na světelné tabuli svítil stav 5:4.
Ve třetí třetině měli Buldoci jasně navrch. Byli to však Troopers, kteří se ve třetí periodě prosadili jako první, druhý gól v utkání vsítil Pavla. Bulldogs však nad soupeřem začali dominovat fyzicky a v závěrečných minutách vytvářeli velký tlak před brankou Troopers. V 56. minutě snížil Matyáš Němec střelou tahem z osy a Buldoci tak byli na dostřel. Při závěrečné hře v šesti bez brankáře jim pak přálo štěstí a dočkali se vyrovnání. Němec milimetrovou přihrávkou přes osu hřiště vybídl ke skórování Jakuba Vitka, který poslal pohárový zápas do prodloužení.
Hra 3 na 3 byla spíše taktickou bitvou, moc šancí k vidění nebylo. Rozhodnout tak musely nájezdy. Na straně Buldoků se trefili Matyáš Němec a Filip Sedmera, a jelikož Matěj Faltus v brance Buldoků za svá záda nepustil jediný míček, připsali si Buldoci bonusový bod za výhru v nájezdech.
Hlavní hvězdou zápasu na straně Buldoků byl Matyáš Němec, který ke dvěma brankám ze hry přidal ještě asistenci a proměněný vítězný nájezd. Na straně soupeře pak zářil se čtyřmi asistencemi Petr Voltner, pro kterého mělo utkání jistě speciální náboj – v Buldocích je trenérem mládeže, ale jako hráč působí v klubu Troopers.