Bronzový ostrava cup

Mužský A- tým se o víkendu zúčastnil přípravného letního turnaje v Ostravě. Do Ostravy odcestoval mladě poskládaný výběr i s juniory.
 
Mužský A-tým v prvním utkání narazil na výběr Valašských Klobouků, který přehrál celkem jasným výsledkem 10:0. Ve večerním utkání to již tak jednoznačné nebylo. Soupeřem byl tým Horní Suché, který náš mladý tým trápil rychlými brejky. I přesto ale skóre svítilo po konci utkání 9:5 pro Bulldogs. Turnaj pokračoval dalším hracím dnem a v sobotu ráno se postavili naši hráči družstvu Black man Ostrava. Výsledek opět jednoznačný 11:0. Skupinu tedy Buldoci ovládli jasným výsledek a čekalo je playoff.
 

Prvním soupeřem ve vyřazovacích bojích byl tým IBK Vesani. Utkání skončilo podobně jako ve skupině 11:2. Muže čekalo ještě jedno sobotní utkání, které sehráli proti Plachty Napnuty. Tento tým byl seskládaný zejména z hráčů Třince. Velké horko, které panovalo v Ostravě celý den se podepsalo i na samotných hráčích, kde byla vidět únava. I přesto, však muži zodpovědným výkonem porazili Plachty Napnuty poměrem 10:1 a mohli se radovat z postupu do čtvrtfinále.
 
Ve čtvrtfinále se proti sobě postavili dva celky poskládané z mladších hráčů, soupeřem oranžovočerných byl výběr juniorů Torpeda Havířov. Na hřišti to bylo vidět. Hra nahoru a dolů s množstvím brejkových situací. Díky zkušenějším hráčům v brněnském družstvu však do semifinále postoupilo právě Brno, po výsledku 4:1.
 
Semifinálová bitva již přinesla kvalitnější utkání. Našemu týmu se postavil celek International Company, za který hráli hráči jako Milan Tomašík, Tomáš Sladký nebo Jan Jelínek. Buldoci doplatili na neproměňování šancí a díky větším zkušenostem na straně International Company se musel smířit, po výsledku 2:3, s utkáním o bronz.
 
Zápas o bronz proti celku Košic, nebyl jednoduchý. Košice praktikovali hlubokou obranu na své polovině a muže trápili z rychlých brejků. Před třetí třetinou vedl tým Košic 2:0, ale Buldokům se utkání podařilo do konce základní hrací doby srovnat. V prodloužení se hezkou individuální akcí prosadil brněnský Josef Žižka a o majitelích bronzových medailí bylo rozhodnuto. Mužský A-tým porazil v závěrečném utkání o bronz Košice 3:2pp.

Foto: Ladislav Káňa