Brno je naše! Derby s Hattrickem rozhodl v prodloužení Valachovič

Mužský A tým vstoupí do play off na vítězné vlně, brněnského rivala Hattrick porazil v Maloměřicích 5:4 po prodloužení. Dva góly vstřelil Lukáš Gregr, první bod mezi muži zaznamenal Matyáš Bohuslav Vidaillac.
Jakub Hanák | 18.2.2023
 
Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. Nepříjemný povrch na hale v Maloměřicích hezké hře příliš nepřispíval, a tak byly k vidění hlavně souboje a bloky než pohledné akce. Skóre utkání otevřel v 19. minutě Adam Zukal, který doklepl do branky odražený pokus nováčka v týmu, juniora Vidaillaca. Pro něj se tak při premiéře jednalo též o první bod v A týmu. Jenže dřív, než stihla početná skupinka fanoušků v oranžovo-černých barvách gól oslavit, přišlo vyrovnání z hole Matyáše Kůry. Půl minuty před sirénou se však z podobné pozice jako dříve Zukal prosadil také Martin Svatoň a Buldoci tak díky dvěma trefám juniorů vedli po první třetině 2:1.
Druhá třetina byla podobně vyrovnaná jako ta první. Nejprve Hattrick srovnal, když v přesilovce přesně střílel Tomáš Brom. Buldoci však dostali k dispozici přesilovku 5 na 3 a standardní situaci z bezprostřední blízkosti Létalovy branky vzal na sebe Lukáš Gregr, jehož střela skončila až v síti. Po druhé třetině byl však stav vyrovnaný, ve 35. minutě našel mezírku akorát na míček u bližší tyčky Vít Máček a Hattrick srovnal na 3:3.
Ve 43. minutě poslal Buldoky opět do vedení svým druhým gólem v zápase Lukáš Gregr, který byl nejdůraznějším hráčem u brankoviště domácích po střele Filipa Sedmery. V 50. minutě však bylo vyrovnáno, po přímočaré akci Hattricku se ke smůle buldočích příznivců trefil Jaroslav David. Posledních 10 minut žádnou další branku nepřineslo, a tak muselo o vítězi brněnského derby rozhodnout prodloužení. V něm byl za aktivitu v průběhu celého zápasu odměněn Michal Valachovič, který nabral rychlost ve středním pásmu a individuálně zakončil. Na jeho střelu byl Létal krátký, a tak se Buldoci mohou radovat ze dvou bodů.
 
Nyní budou Buldoci čekat na odehrání osmifinále, po kterém bude následovat volba soupeřů. První volbu budou mít k dispozici BUTCHIS, druhou Ústí a Buldoci tak budou volit mezi dvěma soupeři. Nyní však mají muži zasloužené volno.