Brněnské derby je naše! Muži smetli Gullivery

Dva brněnské kluby se potkaly v prvním kole 1. ligy, Bulldogs na hale Vodova vyzvali Gullivers. Buldoci svému soupeři nedali šanci, dvoubrankový, tříbrankový a jeden premiérový střelec pomohli A-týmu k výhře 11:2.
Jakub Hanák | 6.9.2020

První třetina nabídla pohledný útočný florbal s šancemi na obou stranách, brankáři Bartek a Krupa se rozhodně nenudili. V zakončení však obě družstva postrádala přesnost. Buldoci zvládli ubránit oslabení, když na trestnou lavici zamířil Fajt. O chvíli později byli pro změnu vyloučeni Gulliveři a domácí toho dokázali využít. Skóre otevřel střelou z první po skvělé přihrávce Sedmery Martin Fajt. Vedení však Buldokům nevydrželo ani celou minutu, po neočekávaném odrazu se balonek dostal k úplně volnému Václavu Černochovi, který nedal Bartkovi šanci. Po první třetině tedy na tabuli svítilo nerozhodné skóre 1:1.
Druhá třetina nabídla méně velkých šancí, zato více vstřelených branek. Buldoky poslal do vedení po nádherné individuální akci Petr Koláčný. Krupa poté mohl děkovat svým tyčkám, které mu pomohly zastavit střely Marka a Sedmery. Před druhou sirénou Buldoci výrazně navýšili své vedení. Nejprve se střelou z první prosadil Matěj Surkoš a minutu před koncem třetiny využil zaváhání hostí Michal Valachovič. Do šaten se tak šlo za stavu 4:1.
Ve třetí třetině se s brankami roztrhl pytel. Postupně se prosadili Pepa Žižka střelou z jedničky a Michal Valachovič z dorážky. Gulliveři snížili zásluhou Martina Ulmana, ale na více se už nezmohli. Vedení domácích navýšil svou druhou brankou v zápase Matěj Surkoš a následně zakončil přečíslení Petr Koláčný, který zvyšoval už na 8:2. Hojně obsazené tribuny mohly poté zatleskat Filipovi Antelovi, který při své premiéře mezi muži hned vstřelil svůj první gól. To stále nebylo vše, desátý míček musel Krupa lovit ze sítě po dorážce Ondřeje Lorence! V posledních sekundách navíc upravil skóre do konečné podoby 11:2 Petr Koláčný, který prošel obranou Gulliverů jako nůž máslem. Pro něj se jednalo o třetí branku v utkání!

Slova chvály měl také hlavní trenér David Kyzlink: „Myslím si, že bylo dnes vidět, kdo chce dnešní derby více vyhrát. V první třetině byl zápas ještě dle pohledu skóre vyrovnaný, ale herně jsme si vytvářeli převahu. Od druhé třetiny jsme začali dávat míčky rychleji od hokejky a tím jsme si vytvářeli více střeleckých příležitostí. Myslím si, že nám dnes prospělo, že jsme v půlce zápasu roztáhli hru na 3 lajny a mohli hrát stále ve vysokém tempu. Děkuji hráčům za důležité vítězství a dobrý výkon na startu sezóny."


Hodnocení utkání z pohledu trenérů obou družstev a nejelpších hráčů utkání