Brankářka Markéta Marková v rozhovoru nejen zve na play-off!

Jedna ze dvou čarodějek v brněnském brankovišti odpovídala na otázky těsně před vypuknutím play-off.
Ahoj Markéto, řekla bys na úvod pár vět o sobě?

Ahoj, jsem gólmanka ženského týmu, je mi 26 a florbal hraju asi 10 let. Pracuju v eshopu s oblečením a když zrovna nehraju florbal tak ráda cestuju a trávím čas s rodinou a kamarády.

V posledním zápase jsi vychytala svoji první letošní nulu, jaký je to pocit?

Je to fajn zakončit základní část dvěma vítězstvími s tak příjemným výsledkem. Mám radost z celého víkendu, nula na kontě je už jen třešnička na dortu 😊.

O víkendu jste odehrály poslední dva zápasy skupiny, jak bys je zhodnotila ze svého pohledu?

V sobotním zápase bylo cítit obrovské nasazení. Atmosféra v týmu byla skvělá, to hodně přispělo k tak vysoké výhře. V neděli jsme se nebály zkoušet v útoku odvážnější kombinace, které vycházely, padaly krásné góly. 

V celé sezóně jste se společně se Sabinou v brankovišti pravidelně střídaly. Je dobře, že tým nemá jasnou jedničku a není tedy nikdy jisté, kdo do brány nastoupí?

Mně to vyhovuje. Věřím trenérům a jejich rozhodnutí, takže i pokud bude dostávat v play-off jedna z nás přednost, vím, že přesně tak to má být.

Do play-off jste si vybraly Šitbořice, proč zrovna tohoto moravského rivala?

Šitbořice jsou kvalitní soupeř a my si chceme z play-off odnést co nejvíce zkušeností. Naše volba se shodovala s názorem trenérů, takže bylo při výběru celkem rychle jasno.

Je teď v týmu vidět nervozita z play-off?

Myslím, že to začne být cítit o víkendu. Zatím jsme plné očekávání a těšíme se.  

V minulém ročníku jste měly postup na dosah, ale bohužel to nevyšlo, v čem je letošní sezóna jiná?

Výhodou je určitě širší kádr, v týmu je větší konkurence, což může pomoct. Víc trénujeme a celkově spolu trávíme více času. Trenéři nám věnují velkou spoustu energie, teď už je na nás to všechno v play-off zúročit a znovu se pokusit poprat o postup.

Chtěla bys něco vzkázat fanouškům, ještě než to celé vypukne?

Chci jim poděkovat za podporu v celé sezoně. Jsou nám neuvěřitelně věrní a v každém zápase nám moc pomáhají. Věřím, že jim v následujících bojích budeme dělat radost. A samozřejmě nás přijďte podpořit v sobotu v 19 a v neděli v 15 hodin na Sportpoint. Začíná nejdůležitější část sezony a budeme vás potřebovat!


-FIlip Volovec