Bitvu o moravu vyhrálo brno

Buldoci v rámci 16. kola 1. ligy mužů doma přivítali Znojmo, a zároveň s organizací Kroužky oslavili 20 let jejich fungování. A oslavili jsme to spolu vážně náramně, povedlo se nám totiž s vaší podporou vytvořit nový divácký rekord 1. ligy mužů, kdy jsme asi o sto diváků překonali kolegy z Kladna.
B r n o - V rámci oslav 20ti letého výročí spolku kroužky se na hale Vodova ještě před zápasem odehrál florbalový turnaj, a i samotný zápas měl velmi bohatý doprovodný program, jako třeba vystoupení footbagového šampiona Jana Webera a podobně.

Samotný zápas ovšem pro domácí nezačal moc dobře a po nepovedených 15. minutách první třetiny domácí prohrávali už 0:3. Do konce první třetiny ale ještě stihl snížit Petr Koláčný a nakopl tak své družstvo k obratu.

Do druhé dvacetiminutovky už totiž nastoupilo úplně jiné mužstvo a Znojmu nedalo šanci. Ve 26. minutě bylo již skóre srovnané a to díky trefám Tomáše Kadavého a Jana Vojtíška. Poprvé do vedení v tomto zápase poslal po využité přesilovce Matyáš Němec a bylo jasné že tímto jsme ještě neskončili. Do konce druhé části hry se totiž ještě trefil Martin Žák a chvilku před koncem také Josef Žižka.

Do poslední třetiny tak před rekordní kulisou diváků Bulldogs nastupovali s omnoho lepším pocit než do té druhé. A ani v poslední třetině sobotního dlouhého florbalového dne nepolevili. Během pěti minut uprostřed periody totiž zvyšovali až na konečných 9:3 Tomáš Kadavý svou druhou trefou v zápase, Tomáš Sýkora a slovenský ostrostřelec Martin Grlický


Bulldogs Brno - TJ Znojmo LAUFEN CZ 9:3
branky: 19. Petr Koláčný, 23. Tomáš Kadavý, 26. Jan Vojtíšek, 33. Matyáš Němec, 36. Martin Žák, 40. Josef Žižka, 50. Tomáš Kadavý, 53. Tomáš Sýkora, 55. Martin Grlický - 9. Petr Čihal, 13. Tomáš Kucharič, 16. Tomáš Kucharič; rozhodčí: Petr Števček - Radek Števček; vyloučení: 2:2; využití: 2:1; diváků: 1069; zásahy brankářů: Kryštof Bartek 19 - Jan Hándl 25; po třetinách: 1:3, 5:0, 3:0;


-Filip Volovec