1. mečbol Buldoci nevyužili

Za stavu 3:1 pro Bulldogs jeli brněnští hráči na půdu soupeře. Před televizními kamerami mohli rozhodnout o svém postupu do semifinále play.off.
Buldoci vstoupili do zápasu, již tradičně, hůře. První třetinu vyhráli domácí 1:0. Šance si vytvářeli spíše brněnští florbalistů, avšak vše skončilo na obráncích, nebo byla střela příliš slabá na to, aby ohrozila brankáře domácích. Zbytek střel, které prošly, gólman vyrazil. Chyběl ale důraz před brankou.
Ve druhé třetině se Bohemians podařilo skóre navýšit na rozdíl dvou branek. Pak se konečně prosadili také Buldoci. Těsně po polovině utkání se prosadil Kuba Mendrek, kterému asistoval mladší z bratrů Koutných, Jirka. Dvě minuty na to už bylo srovnáno. Po přihrávce Kuby Mendreka se trefil Marek Fuchs. To bylo ze strany hostů vše. Bohemce se po velmi pohledné akci podařilo ještě do konce druhé části odskočit na 3:2.
Ve třetí části se Buldoci mnohem více tlačili na polovinu soupeře. Střelecké trápení ale pokračovalo. Nepřesnosti, střelba do prvního hráče, špatné zpracování míčku, promáchnutí. To vše se s přibývajícím časem stupňovalo. Bohemians spíše vyčkávali a spoléhali na rychlé brejky. Jeden z nich využili – 4:2. Poslední hřebíček do rakve Bulldogs pak minutu na to přidali Pražané po laxním přístupu a nepokrytí hráče před brankou.
 
Buldoci možná příliš chtěli. Křeč, nepříliš povedený výkon, individuální chyby stály Buldoky vítězství. Velmi dobrý výkon podal brněnský strážce svatyně, Filip Kejík.
 
Série se nyní opět stěhuje do Brna. 6. čtvrtfinále se bude hrát ve čtvrtek 19.3. od 20:00 na MSH Vodova,
 
FbŠ Bohemians - itelligence Bulldogs Brno 5:2     po třetinách: 1:0, 2:2, 2:0
branky: 5. Martin Poláček, 26. Martin Poláček, 39. Radek Mandík, 55. Pavel Čihák, 56. Petr Tůma - 34. Jakub Mendrek, 36. Marek Fuchs; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl
vyloučení: 0:0; využití: 0:0
diváků: 267
zásahy brankářů: Jakub Koráb 21 - Filip Kejík 24


Videosestřihy, rozhovory a další informace vztahující se k zápasům naleznete na homepage zde: