Zlepšený výkon na body nestačil

Junioři mají za sebou první domácí víkend v KB lize. Do Brna přijely dva silné pražské týmy Black Angels a Florbal Chodov.
V obou zápasech Buldoci tahali za kratší konec a i přes velice kvalitní výkon v obou zápasech nezískali jediný bod.
V sobotu byl na programu zápas proti dosud neporaženému týmu Black Angels. Jednalo se o první domácí zápas juniorů v letošní sezoně.
Začátek zápasu vyšel lépe hostům, kteří si za pět minut hry vybojovali vedení o dvě branky. To jim ale dlouho nevydrželo, když se půl minuty na to trefil po přihrávce Hudeho Vincent Drápal a vrátil Buldoky zpět do zápasu. Bohužel hosté trestali všechny chyby domácích hráčů a v krátkém sledu dali další dvě branky a rázem to bylo 4:1.
Poté si domácí vybojovali velký tlak, který přinesl ovoce v podobě kontaktní branky na 2:4 opět z hole Vincenta Drápala. To Buldokům nestačilo a tlačili se dál do útoku. Dvě minuty před první sirénou vypálil z dálky Michal Stráský, který vysklil horní růžek branky a stanovil výsledek po první třetině na 3:4 z pohledu domácích.
Do druhé třetiny vstoupili mnohem lépe domácí. Jejich hra se oproti první třetině zlepšila a přicházely velké tutovky. Ty však nedokázali využít a přišel krutý trest od hostující strany. Během tří minut se dokázali trefit třikrát a získali vedení 7:3. Buldoci se z toho nedokázali dostat a po chybě v obraně inkasovali i po osmé. Po dvou třetinách se zdálo být rozhodnuto. Do třetí třetiny vtrhli domácí s velkým nábojem a chtěli zápas před skvělým publikem zdramatizovat. Šancí bylo dostatek, ale všechny pokusy eliminoval skvělý hostující brankář Pfeifer. Od 50. minuty to zkusili Buldoci v šesti hráčích. Dokázali z toho vytěžit pouze jednu branku, když se po individuální akci trefil Oliver Gold a snížil tak na 4:8. Do závěrečné sirény se už nic nestalo a po velké bitvě si 3 body odvezl tým Black Angels.
 
itelligence Bulldogs Brno - BLACK ANGELS 4:8
branky: 6. Vincent Drápal (Dominik Hude), 13. Vincent Drápal (Dominik Hude), 18. Michal Stráský (Petr Koláčný), 50. Oliver Gold - 3. Dominik Janda, 6. Matouš Burian, 7. Martin Obuškevič, 13. Matouš Burian, 29. Martin Obuškevič, 30. Štěpán Čejka, 32. Jakub Váňa, 37. Matouš Burian; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 97; zásahy brankářů:Jakub Flek 17 - Daniel Pfeifer 27; po třetinách: 3:4, 0:4, 1:0
 
Nedělní zápas se přesunul na halu Vodovu, bývalé bojiště brněnských florbalistů.
Do Brna přijel tým Chodova, který se také pohybuje mezi 5 nejlepšími týmy ligy.
Buldoci chtěli bodovat a odpovídalo tomu tempo celého zápasu. 
Do začátku ale domácí vstoupili tragicky, když už po 40 sekundách hry inkasovali.
Po první brance zápasu se hra vyrovnala a vedl se velký souboj o každý gól. Šance byly na obou stranách, ale hře kralovali oba dva skvělí brankáři Flek s Trojanem.
Bohužel pro Buldoky dvacet sekund před první přestávkou přišla nečekaná rána. Od Fleka se míček nešťastně odrazil před jednoho z hostujících útočníků a ten s lehkostí dopravil míček do sítě. Po první třetině vedl Chodov v Brně 2:0. Druhá třetina ukázala stejně jako ta první skvělý a atraktivní florbal z obou stran. Všemu ale chyběly góly. Ke kontaktní brance se nakonec Buldoci prokousali po pumelici Weinsteina. Po snížení získali domácí kontrolu nad míčkem a diktovali tempo hry. Trojan v brance hostí ale vychytal vše, co mohl a tak skóre 2:1 vydrželo do druhé přestávky.
Třetí třetinu začali lépe hosté, když v oslabení trefil Maxa. Poté přišla slabá chvilka domácích, kteří se zbytečně nechali vyprovokovat a nabídli Chodovu přesilovou hru pěti proti třem. Tu hosté využili a v Brně vedli už 4:1. K obratu domácích zavelel po skvěle provedeném nájezdu Dominik Sláma a o chvíli později snížil na rozdíl jediné branky Oliver Gold. Jenže Chodov potrestal hned další chybu v domácí defenzivě a šel do vedení 5:3. Čtyři minuty před koncem Buldoci sáhli po hře bez gólmana. Během ní si vybojovali dvě velké šance Kotačky a Golda, ale skvělý Trojan byl nepřekonatelný. V závěru se do odkryté klece trefil Pěnička, který stanovil konečný stav zápasu na 6:3 pro Chodov.
 
itelligence Bulldogs Brno - VŠO FLORBAL CHODOV 3:6
branky: 29. Matyáš Weinstein (Tomáš Kadavý), 48. Dominik Sláma (TS), 53. Oliver Gold (Ondřej Lorenc) - 1. Daniel Eremiáš, 20. František Kosař, 44. Daniel Maxa, 47. Daniel Eremiáš, 55. Matěj Pěnička, 58. Matěj Pěnička; rozhodčí: Jan Knap - Martin Kněžík; vyloučení: 4 + Petr Koláčný 10:2; využití: 0:1; diváků: 40; zásahy brankářů: Jakub Flek 24 - František Trojan 21; po třetinách: 0:2, 1:0, 2:4
 
O celém víkendu jsme si popovídali s útočníkem Georgiosem Tzimasem:
 
Ahoj Jorgi, máte za sebou neúspěšný domácí víkend, ve kterém jste utrpěli dvě porážky. Jak ale hodnotíš víkend ty?
Ahoj. Nehráli jsme vůbec špatně, ale bohužel rozhodly opět naše malé chyby, které nás už po několikáté stály body.
 
Obě utkání proti těžkým soupeřům rozhodly maličkosti. Kde byl podle tebe problém?
Podle mě byl problém, že jsme nedokázali hrát 60 minut naplno a předvádět naši hru.
Určitě opět rozhodly i naše hloupé vyloučení, kterým dáváme soupeřům šance skórovat.
 
Na dalším výjezdu už musíte brát body, co se musí do příštích zápasů v Čechách změnit?
Trošku se budu opakovat. Muusíme hrát svoji hru celých 60 minut a zvládnout zápas bez zbytečných vyloučení. To je za mě hlavní klíč k úspěchu.
 
Během zápasů si svedl řadu skvělých soubojů a vypracoval několik skvělých šancí, tvá forma roste. Čemu vděčíš za tvé dosavadní výkony?
Tak určitě vděčím svým spoluhráčům z útoku Dominiku Hudemu a Vinouškovi  Drápalovi a taky samozřejmě celému týmu. Jsem hrozně rád, že jsme si sedli a jde nám to a pevně věřím, že to půjde i nadále.
 
Kdyby si měl srovnat sobotní a nedělní zápas, tak ve kterém se ti hrálo lépe?
Mně osobně se hrálo lépe v sobotním zápase. Možná to bude i domácí halou, ale v nedělním zápase na Vodove to taky nebylo úplně špatné. Důležité je, že z víkendu nemáme ani bod a musíme zabrat.
 
Zvláště v sobotu byla v hledišti skvělá atmosféra. Jak sis užíval zápas pod takovou podporou?
Užíval jsem si to hodně, bylo to skvělý a super atmosféra, která byla hlavně díky skvělým fanouškům. Akorát je škoda, že jsme nevyhráli a nemohli jsme se jim nijak odvděčit, ale doufám, že se příště poštěstí.
 
Jorgi děkuji za rozhovor a do dalších bojů zlomte vaz!
Já děkuji.