Ženy začaly sezónu pohárem

O víkendu se ženy Bulldogs Brno zúčastnily 1. kola poháru České pojišťovny v Ostravě a šlo o první ostré prověření na hřišti po letní přípravě. 
V úvodním zápase narazily buldočky na brněnské rivalky z Židenic. Utkání dlouho vypadalo vyrovnaně, aspoň co se skóre týče, ovšem na hřišti měly převahu hráčky z extraligy. Díky blokování mnoha střel a také mnoha nepřesně mířených pokusů na Buldočí bránu byl výsledek po dvou třetinách 3:1 pro Židenice. Poté však přišlo polevení ze strany Buldoček, které soupeřky potrestaly rychlými góly, ze kterých už se háčky Bulldogs nevzpamatovaly. Konečný výsledek 7:1 v neprospěch Bulldogs.

Druhý zápas, ve kterém byly soupeřkami hráčky druholigového FBC Přerov, už se nesl ve více útočném duchu. Hráčkám Brna se povedl výborný vstup do utkání, kdy v úvodních dvou střídáních proměnily obě gólové šance. I v dalších střídáních si Buldočky vytvářely řadu šancí, ovšem do konce třetiny proměnily už pouze jednu. Ve druhé části zápasu se držely tohoto pravidla a soupeřkám zasadily opět tři přesně mířené rány. Přestože hráčky Přerova bojovaly a ve třetí třetiny jejich snaha vedla ke gólu, brňanky nepřipustily žádné drama a do konce zápasu proměnily ještě dalších 5 střel. Výsledek tohoto duelu tedy byl 11:1 pro Bulldogs.

V neděli se hráčky Brna střetly s Florbal Pegres Havířov. Přestože papírově se jednalo o slabšího soupeře, dokázal Buldočky dosti potrápit. Brňankám chvíli trvalo dostat se do zápasu a k těsnému výsledku přispěla i nepřesnost v zakončení. Přesto, že hráčky Brna měly na hřišti převahu, zápas rozhodl až gól 3 minuty před koncem. Výsledné skóre 3:2.

V posledním zápase tohoto víkendu čekaly na brňanky hráčky extraligových Vítkovic. Opět tedy šlo o zápas, ve kterém bylo nutné soustředit se především na obranu a případně soupeře překvapit z rychlého brejku. Díky kompaktní obraně se dařilo likvidovat řadu vítkovických šancí. Přesto se však hráčkám Ostravy podařilo překonat hradbu z hráček a zakončit šestkrát přesně. Buldočky ještě za stavu 3:0 dokázaly po krásném výhozu golmanky překvapit a proměnit šanci, ovšem další gól už se jim vsítit nepodařilo. I přes porážku 6:1 byla spokojenost z dobře odbráněného zápasu na místě.