ŽENY SŤALY ŠITBOŘICE OSMI ZÁSAHY A POKRAČUJÍ NA VÍTĚZNÉ VLNĚ

V nedělním poobědovém čase se na brněnské městské hale odehrál zápas 17. kola 1. ligy žen, kde narazily Buldočky na tým PRAMOS Šitbořice FbC Aligators. Před zápasem činil rozdíl mezi týmy 6 bodů a tak se dal očekávat tvrdý boj avšak realita byla trošku jiná.
Buldočky vstoupily do zápasu aktivně a v osmé minutě se mohly po pěkné akci a střely ze středu hřiště poprvé radovat – Pohlodková (Koláčková, 1:0). Další gólovou radost si hráčky užily v patnácté minutě. Krejčíková vyvezla míček z poza vlastní brány až do střelecké příležitosti. Její střelu ještě Nováková vyrazila před sebe, na následnou dorážku Žákové už byla krátká (2:0). Šitbořice se sice dostaly do několika přečíslení, využít je ale nedokázaly. I přes shodný počet střel na bránu 5:5, tak svítilo na světelné tabuli po 1. třetině 2:0.

Šitbořice vstoupily do druhé třetiny aktivněji, začaly mnohem více napadat. I přesto se opět radovala domácí střídačka. Rozehrávka z rohu způsobila v hostujícím brankovišti velké zmatky. Detková se zorientovala a zamířila přesně do odkryté klece přes ležící gólmanku (Andrlová, 3:0). O 42 vteřin později se ale hosté také dokázaly prosadit. Nához po standartce na půlící čáre překvapil všechny včetně gólmanky a tak byl rozdíl opět dvoubrankový. O minutku později ale předvedly buldočky nádhernou akci na jeden dotyk a  Šterbová se ze středu hřiště nemýlila (Dostálová, 4:1). Druhá desetiminutovka už přinesla jen vyloučení Koláčkové, to ale Šitbořice nevyužily. A tak se šlo do kabin po 2. třetině za stavu 4:1.

Třetí třetina pak přinesla gólové hody. Nejprve si z obrany udělala dobrý den Andrlová (5:1). Ta samá hráčka pak na třetí pokus přihrála Detkové a ta neměla ani backhandem problém zasunout do prázdné brány (6:1). O minutu později se buldočky radovali již po sedmé. Žáková byla nejprve sražena do brankové konstrukce. Domácí neváhaly, blesku rychle rozehrály a díky naprosto nepřipravené obraně zívala na Krejčíkovou prázdná brána (7:1). Poté byl k vidění velmi nevybíravý faul na Andrlovou, za který si Kováříčková odseděla pětiminutový trest. Buldočky se prosadily jen jednou a to zásluhou Detková jež dokonala hattrick (Kubíčková, 8:1). Šitbořice už jen minutu a půl před koncem kosmeticky upravily stav.
A tak se buldočky před neskutečnými 190 diváky, radovaly z vysoké výhry 8:2! Všem příznivcům děkujeme a těšíme na další domácí zápasy, které budou k vidění již za 14 dnů.