Ženy jsou ve finále 1. ligy! Série mužů s Ústím 1:1

Letošní Velikonoce přinesly víkend našlapaný florbalem a někteří fanoušci si z něj možná odnesli i újmu na zdraví. Ať už z výkonu mužského A-týmu v prvním utkání s Ústím, nebo kvůli infaktovým závěrům zápasů žen. 

MUŽI - BULLDOGS VS. FLORBAL ÚSTÍ

V prvním utkání 2. kola play-dovn předvedli muži naprosto otřesný výkon. V polovině utkání prohrávali 0:3 a povedlo se jim pouze korigovat skóre na 1:3. Závěrečná hra bez brankáře pak vlastně shrnovala celé utkání. Spousta přihrávek, ale tlak na branku nebo střela žádná.

Konečný stav utkán 1:3
 
I když se v druhém utkání dostali do vedení hosté, hra brněnských byla o poznání lepší než v předešlém střetnutí. Hráči jako by se konečně probrali a začali hrát. Během prvních dvou třetin dotahovali. Nejdříve z 0:1 a následně z 1:2. Ve třetí třetině přinesl zlepšený přístup hráčů kýžené ovoce - 3:2, 4:2. I když se následně v šestapadesáté minutě povedlo ústeckým srovnat, rozjetí Buldoci šli po chvíli opět do vedení, které následně pojistili do odkryté branky Ústí.

Konečný stav 6:4, Stav série 1:1

Další utkání
Sobota  7.4.  19:30  Ústí n. Labem
Neděle  8.4.  17:15  Ústí n. Labem
Úterý   10.4.  20:00  Brno
 

 

ŽENY - BULLDOGS VS. FLORBALOVÁ AKADEMIE MB

Ženy svedly v semifinále první ligy tuhý boj s Florbalovou akademií Mladá Boleslav. Vítězky určilo až 3. rozhodující utkání.

Ani jedno z družstev totiž nevyužilo domácího prostředí. Nejdříve Buldočky prohrály doma těsně 3:4. I když měly zápas dobře rozjetý a 3x vedly, soupeřky ukázaly kvalitu a větší hlad po vítězství.

Konečný stav BB vs. MB  3:4

V druhém zápase Bulldogs Girls naprosto dominovaly. V polovině utkání vedly 3:6 a tříbrankové vedení vydrželo až do 56. minuty. Vyhrocené utkání s řadou vyloučení dotáhly lvice z Boleslavi až do prodloužení, vyrovnávací branka se jim podařila vstřelit 7 sekund před koncem.
Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a tak přišly na řadu nájezdy. V nich byly šťastnější dámy z Brna!

Konečný stav MB vs BB  7:8pn

Po první třetině rozhodujícího utkání to vypadalo na jednoznačnou záležitost ve prospěch Boleslavských. I když se Brňanky ujaly vedení hned z první střely na soupeřovu branku. Hrálo se téměř jen na polovině Brna. Ve druhé části se hra srovnala, Boleslav si však stále udržovala jednobrankový náskok, který Buldočky neúnavně dotahovaly. Po konci třetiny svítil na tabuli stav 3:4.

Ve třetí třetině byla na hráčkách v oranžových dresech vidět chuť po vyrovnání. Obrovská šance se naskytla po vyloučení boleslavské hráčky necelou půlminutku před koncem. Tlak vyvrcholil (stejně jako v 2. utkání v Boleslavi) sedm vteřin před koncem. Obránkyně Bolky záhrále před brankou rukou a rozhodčí nařídili druhé trestné střílení v tomto utkání. Vyrovnáno 4:4!

V prodloužení byla vidět na hráčkách MB frustrace ze závěru utkání. Na sebevědomí jim nepřidala ani perfektní atmosféra tvořená tradičně bouřlivými fanoušky, hnající Bulldogs za vítězstvím. Toho Buldočky využili a v 7. minutě prodloužení dokonaly obrat. Těšit se tak mohou na finále s FBŠ Slavia Plzeň.

Konečný stav 5:4pp
 

Parádní a vyrovnanou sérii komentují trenéři obou družstev
Komentář trenéra hostí Martina Šácha: Dnes jsme zažili jak dokáže být florbal krutý. Podali jsme nejlepší výkon v celé sérii a za to jsem na náš Tým velice pyšný! Děkuji soupeři za vyrovnanou a napínavou sérii a přeji hodně štěstí ve finále.

Komentář trenéra domácích Roberta Honce: První 2 třetiny byl soupeř lepší a přehrával nás, ve 3. třetině už to bylo jenom o nás, jestli branku trefíme nebo ne. Do prodloužení jsme si přenesli herní pohodu a přetavili ji ve vítězný gól. Série to byla vyrovnaná, napínavá a férová - soupeři děkujeme a přejeme hodně štěstí do příští sezony. Jdeme se připravit na finále.

Další utkání

Sobota  7.4.  19:00  Plzeň
Neděle  8.4.  16:00    Brno
Pátek   13.4.    ???    Plzeň

IMG-0036.JPG