Ženy hlásí posilu - Petra Hložanková

Po dalším úspěšném víkendu buldoček Vám přinášíme rozhovor s novou posilou do Týmu žen, hráčkou která je plná enrgie a všude rozdává úsměvy, Petrou Hložankovou. Několik inforamací o Peti a jejích pocitech z prvního hracího víkendu se dočtete níže!
Ahoj Peti,

Na stránkách Českého florbalu o tobě můžeme zjistit, že jsi s florbalem začala před sedmi lety ve Vítkovicích, dva roky zpátky jsi patřila do juniorské reprezentace a v minulé sezóně jsi oblékala dres norské Sveivy.

Začneme tedy od začátku, kdo tě k florbalu přivedl a proč jsi na první tréninky zavítala právě do Vítkovic?
Ahoj, k florbalu jsem se dostala na základní škole, když jsem na popud svého učitele tělocviku začala chodit do sportovního kroužku a zároveň jsem byla zamilovaná do svého spolužáka, který hrál florbal, tak jsem se mu chtěla líbit (dětská láska). Do Vítkovic jsem se dostalav 7. třídě díky své kamarádce, která se rozhodla trénovat za Vítkovice a mě vzala s sebou.

S týmem jsi zažila spoustu úspěchů i určitě krásných chvil, jaký moment se ti za tvé Vítkovické působení vryl do paměti nejvíce?
Ano, s Vítkovicemi jsem zažila mnoho krásných chvil a i spoustu úspěchů. Nebylo to však jen o krásných chvilkách, to určitě ne. Největší zážitek však bylo mé první  a hlavně vítězné superfinále v O2 ARÉNĚ  a následovně i to zlaté superfinále  doma v Ostravě.


Jak už jsem zmínila výše, v minulé sezóně jsi oblékala dres norské Sveivy, jak jsi se do tohoto týmu dostala a proč právě Norský tým?
Do Sveivy jsem se dostala po jakémsi doporučení od Made, která u nás hrála dvě sezony zpátky. Ta, aniž bych ji nějak prosila, se zmínila před trenérem Sveivy o mé maličkosti a ten se hned ozval a nabídl mi spolupráci a já jsem po uvážení kývla.
 
Ostrava… Oslo… a nyní Brno… Čím tě jihomoravská metropole nejvíce oslnila?
Jednak je Brno známo jako studentské město a mě velmi lákala tato nová zkušenost. Zároveň jsem chtěla zkusit žít jinde mimo Ostravu, ale ne tak daleko jako bylo Norsko.

A proč právě tým Bulldogs Brno?
Mé rozhodnutí bylo ovlivněno několika aspekty, avšak ty nejdůležitější byly ty, že tým má v sobě veliký potenciál, na trénincích vládne skvělá energie, každá hráčka je součástí velkého kolektivu a ze všech je cítit neuvěřitelně pozitivní energie, která mě vlastně zaujala jako úplně první.
 
O víkendu jsi hrála za tým první zápasy, jak se cítíš na hřišti 1. ligy žen a jak zápasy probíhaly?
Oba dva zápasy jsme byly s holkama připraveny vyhrát, a tak se také stalo. Zápasy se samozřejmě od extraligy liší, ale mají zase jinou energii, jiný náboj a mi se zápasy docela líbily. Určitě jsem ráda, že jsme dokázaly uhrát 6 bodů, ale všechny víme, že hra nebyla úplně ideální a je na čem pracovat. Já jsem se cítila moc dobře a doufám, že tato vítězná vlna bude pokračovat. (klepu).


Díky za Tvůj čas a přeji ať se daří!