Ženy doma nestačily na Tigers a zůstávají bez bodu

Ženský A-tým v neděli prohrál s výběrem pražských Tigers Start98 Kunratice. Bojovný výkon ani dvougólové představení Michaely Žákové nebylo dostačující na bodový zisk.
Jakub Hanák | 27.9.2020

DSC_77120.jpgPo třech kolech extraligy zůstávají Bulldogs stále bez bodového zisku. V utkání s Tigers však k bodům nebylo příliš daleko. První třetina přinesla vyrovnanou hru s nasazením na obou stranách, ale také mnoha nepřesnostmi. Skóre otevřela po 8 minutách hry skvělou střelou do horního růžku Michaela Žáková. Ta těžila ze skvělého napadání slovenské útočnice Detkové. Buldočky mohly několikrát navýšit vedení, ale nedařilo se jim krotit skákající balónky. A tak soupeř trestal, před 1. sirénou stihla vyrovnat Veronika Balejová.
Do druhé třetiny vstoupili hosté přesilovou hrou, kterou sice nevyužili, ale jen o chvíli později musela Marková lovit míček ze své branky po střele Zlatníkové. Domácí tým ne a ne nalézt ztracené tempo a inkasoval znovu – druhou branku v utkání vstřelila Kristina Zlatníková. Zpět do hry se Brňanky dostaly po další ukázkové střele Žákové a o pár střídání později střelou na bližší tyč vyrovnala utkání Tereza Halaštová. Jenže nerozhodný stav nevydržel ani minutu a chyby domácí obrany využila Hornová – hosté tedy znovu vedli.
Třetí třetina patřila už jen Tigers. Balejová upravila skóre na 5:3 pro Pražanky a Bulldogs už nenašly cestu k vyrovnání. I přes velkou snahu se jim nedařilo dorazit poskakující míčky do branky a zákonitě přišel trest v podobě dalšího obdrženého gólu, v přesilovce se trefila Fousová.
Hráčky v oranžovém se snažily, ale obrana hostujícího celku je nepustila do velkých šancí a vedení si pohlídala. Ani na třetí pokus tedy brněnský tým body nezískal, 3 body si po výsledku 3:6 odvážejí Tigers.


Ohlasy po utkání                                                                                      Sestřih branek