Ženy chtějí první body, Muže čeká šlágr kola

MUŽI vs. FB Hurrican Karlovy Vary

Souboj dvou favoritů, tvrdý test a příprava na těžké boje v jarním play off. Tak by se dal charakterizovat šlágr 11. kola mezi Buldoky jakožto lídry 1. ligy a dalším velkým aspirantem na postup, Karlovými Vary. Tyto dva týmy se setkají poprvé od sezony 2019/20, ve které Buldoci nedokázali ani v jednom ze vzájemných zápasů najít recept na tehdejšího lídra prvoligové tabulky. Tato sezona však byla ke smůle obou týmů ukončena předčasně, a tak si museli hráči na další šanci bojovat o postup počkat až do letošní sezony.

Karlovy Vary vévodí tabulce v počtu vstřelených branek. Obranu však v top 3 nenajdeme, a dosvědčuje to i mnoho divokých výsledků, např. výhra 15:9 nad Torpedem Havířov či 9:7 nad Jaroměří. Na soupisce našeho soupeře pak najdeme nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce 1. ligy, Michala Strachotu. Do nejlepší desítky kanadského bodování se dostali ještě Daniel Nicklas s Michalem Klápou. Karlovy Vary jsou jediným týmem se třemi zástupci v top 10. Jediným Buldokem, který se do elitní společnosti probojoval, je Adam Konečný.

Buldoci, kteří mají v porovnání se soupeřem sice slabší útok, zato pevnější obranu, si dokázali zatím poradit se všemi favority 1. ligy, se kterými se potkali, když uspěli proti Kladnu i Ústí. Karlovy Vary představují pro tým Davida Kyzlinka další výzvu na cestě za postupem.

 

ŽENY vs. KM automatik FBK Jičín

Ženy v předchozích kolech potkaly mnoho týmů z horní půlky extraligové tabulky a i přes nepříznivé výsledky se jejich hra zápas od zápasu zlepšovala a ve hře byly momenty, kdy Buldočky své soupeřky na několik minut nutily pouze bránit. Nyní mají ženy skvělou příležitost k první výhře, do Brna totiž přijíždí trápící se Jičín. Ten má na Buldočky v tabulce pouze malý náskok, jediný tým, který proti Jičínu poznal hořkost porážky, byly Panthers Praha.

Jičín nemá problém střílet branky, produktivita je srovnatelná třeba s Bohemians nebo jinými týmy z první poloviny tabulky. Hlavní zásluhu na tom má skvělá Kristýna Bachmaierová, aktuálně lídryně kanadského bodování celé soutěže. Velmi nebezpečná jsou také Gabriela Žůrková s Evou Preisslerovou, které také bojují o pozici v top 10 v bodování extraligy. Jenže kromě této trojice snese přísnější metr už jen dvojice Kleinová – Müllerová, ostatní hráčky jsou dosud bez bodu nebo jich mají připsaných jen pár. Zatímco útok Jičína šlape, obrana pokulhává. Momentálně je dokonce nejhorší v lize. Pro Buldočky, které se dosud střelecky velmi trápí, by to mohla být výhoda. V posledních zápasech šel výkon hráček Bulldogs nahoru, obzvlášť lajna juniorek získává v každém zápase víc a víc sebevědomí a je jen otázkou času, než se to projeví i na vstřelených brankách.

uvodisxxx2021-zeny-(1).png