Svoji sezónu zahájily tříbodově juniorky

V sobotu 14. září odjely juniorky na svůj první zápas nejvyšší soutěže v sezóně 2019/20. Jejich soupeřem byl tým FbŠ Jihlava. Už v první třetině bylo vidět, jak vyrovnané utkání bude, kromě gólu ze strany Jihlavy, bylo na hřišti vidět velké množství spálených šancí, zejména ze strany buldoček. V druhé třetině se dostaly hráčky z Vysočiny již do dvougólového vedení, ke konci druhé části ale R. Bačová snížila na 2:1.
Na začátku třetí třetiny využila Jihlava přesilovou hru a opět odskočila na rozdíl dvou branek. Poté ale přišla přesilová hra i pro buldočky, v té podruhé v zápase skórovala R. Bačová a po ní, na 3:3, vyrovnala Šípková. Už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, ale 11 vteřin před koncem překonala golmanku Jihlavy Porhajmová. Skóre uzavřela gólem do prázdné brány dvě vteřiny před koncem Hroudná, zápas tedy skončil 5:3 ve prospěch buldoček.

V neděli byl na řadě další zápas, tentokrát proti nováčkovi soutěže, TJ Jablonné nad Orlicí. První třetina byla ze strany buldoček ospalá, na jejím konci prohrávaly už 0:2, převážně díky nepřesnostem ve hře a nevyužívání šancí, které je trápilo celý víkend. Začátek druhé části se povedl, již ve 23. minutě bylo vyrovnáno na 2:2, díky gólům Brucháčkové a Růžičkové. V průběhu dokázal tým z Orlických hor dvakrát odskočit na rozdíl jedné branky, pokaždé se ale buldočkám podařilo skóre dorovnat a rozhodnout tak měla až poslední třetina. Tu začalo lépe Jablonné, když vstřelilo 2 góly a dostalo se tak do vedení 6:4. To ale domácím nestačilo, protože během dvou minut dokázaly brňanky (Brucháčková, R. Bačová, Porhajmová) otočit na 7:6. Ani jim ale vedení dlouho nevydrželo, na 7:7 Jablonné vyrovnalo o minutu později a do konce utkání už jen přidalo dva góly, díky kterým si odneslo z utkání 3 body, za výhru 9:7

Dlaší utkání odehrají juniorky na domácí ploše SH Sportpoint:
28.9.2019 19:00 Bulldogs Brno vs. Black Angels
29.9.2019 14:00 Bulldogs Brno vs. FbŠ Bohemians