Starší žáci se stali vicemistry ČR

O víkendu se v na zimním stadionu v Novém Městě nad Metují uskutečnilo mistrovství České republiky starších žáků. Po vydařené sezóně zde Buldoci nemohli chybět a rozhodně na turnaji nebyli do počtu. 
V prvním střetnutí se Buldoci utkali se Spartou. Podle očekávání velmi silný soupeř tahal ve vyrovnaném zápase za delší konec a vyhrál 6:4. 
Ve druhém klání čekali na mladé Buldoky florbalisté z Bystřice nad Pernštejnem. Již úvodní pětiminutovka, ve které Buldoci nasázeli 5 branek, naznačila, že se bude jednat o jednostrannou záležitost. Konečný stav 20:1.

Ve vyřazovacích bojích se Brňané jako první střetli v osmifinále s Olomoucí. Utkání začalo podobně jako to předchozí. Už po půl minutě hry se Buldokům povedlo otevřít skóre. Soupeř reagoval za stavu 3:0, avšak to nemělo na rozjetá buldočí štěňata žádný vliv. Zasloužené vítězství 13:3 a postup do čtvrtfinále. 
 
V něm na Buldoky čekal Hradec Králové, jenž vyhrál svoji základní skupinu, šel do čtvrtfinále přímo a měl tak v nohách o zápas méně. To se však ukázalo jako nevýhoda. Dobře naladění mladíci v oranžovo-černých dresech v úvodu vlétli na soupeře a vytvořili si pohodlný náskok 4:0. Byť se královéhradečtí snažili, Buldoky již dohnat nedokázali. Konečný stav 6:3.
 
Neuplynula ani celá minuta semifinále s Tatranem Střešovice a buldoci dostalik možnost přesilové hry. Početní výhodu vteřinu před jejím koncem využil a dostali se tak do vedení 1:0. V polovině zápasu pak toto vedení navýšili o další trefu. V závěru druhé části však Buldoky oslabilo dvojnásobné vyloučení a hra třech proti pěti. I když oslabení Buldoci zvládli, sil vzalo hodně. Toho Pražané využili na počátku třetí třetiny a snížili manko na rozdíl jediné branky. Fantastické třetí dějství s řadou šancí již žádnou další branku nepřineslo a Buldoci tak mohli slavit postup do finále! Konečný stav 2:1.
 
V boji o zlato se Buldoci opět potkali se Spartou. Ta si postup zajistila vítězstvím na nájezdy s Vítkovicemi. 
Opět skvělý vstup Brňanů a vedení 2:0, na které soupeř rychle kontroval snížením. V druhém dějství se Spartě povedlo nejdříve srovnat na 2:2, a následně odpovědět také na další buldočí branku. Třetí třetina již gól nepřinesla. Za nerozhodného stavu 3:3 šlo finále do prodloužení. 
Zlatý gól přišel zhruba po minutě hry, bohužel, z florbalky Sparťanského hráče. 
 
Starší žáci jsou druhým nejlepším týmem v republice. Po vítězství na Prague Games na začátku sezóny tak potvrdili, že patří ke špičce ve své kategorii. Perfektní nebyli pouze hráči, ale také fanoušci a rodiče na tribuně. Skvělá atmosféra doprovázela Buldoky celým turnajem a hnala je k vítězství. DĚKUJEME!
 
Borci, gratulujeme ke krásnému výsledku a děkujeme za skvělou reprezentaci klubu!

52059564801_d784c69d39_k.jpg