Starší žáci druzí nejlepší v republice!

Výběr starších žáků se na domácím MČR dostal po roce opět do finále a obhájil stříbrné medaile! Před skvělou diváckou kulisou na hale Vodova hráči odehráli turnaj, na který asi nikdy nezapomenou.
Jakub Hanák, Filip Prokeš | 9.5.2023 | mládež

Pro domácího trenéra Adama Konečného se jednalo o derniéru na lavičce starších žáků, se svými svěřenci se tak snažil překonat loňské druhé místo a před domácími fanoušky zvednout nad hlavu pohár mistra ČR. Pro své hráče ve spolupráci s realizačním týmem připravil prostředí, za které by se nemusela stydět ani seniorská reprezentace – hráči byli ubytovaní na hotelu, měli zařízenou stravu dle pečlivě připraveného jídelníčku, o jejich zdraví se staral tým full-time a part-time fyzioterapeutů, na soupeře se díky širokému realizačnímu týmu mohli hráči opravdu pečlivě připravit a na hřišti vypadali dobře také díky společnému týmovému sestřihu.
 
52879456852_b56321879d_o.jpgVstup do turnaje Buldokům vyšel, pořádající tým na úvod turnaje přemohl Okříšky. Mistr Vysočiny sice nezačal špatně, ale v polovině prvního dějství udeřili domácí. Navíc v dalších třech minutách přidali Brňané ještě tři zásahy. Po této gólové smršti už se hosté nezmohli k zdramatizování utkání, navíc ve třetí třetině ještě pětkrát inkasovali. „Rozhodla naše připravenost a dobrý vstup do zápasu,“ říká Jakub Zachoval, jenž výhru Bulldogs režíroval hattrickem a na konci turnaje byl zvolen do all star týmu.

Ve druhém utkání čekala Buldoky větší výzva, vyzval je FBC Liberec. Místy to vypadalo na drama, ale díky dalšímu hattricku Jakuba Zachovala, třem bodům Petra Úlehly a důležité brance Roberta Olmy vyhráli 7:4 a ovládli skupinu A. Vyrovnaný zápas rozhodly až poslední dvě minuty druhé třetiny, ve kterých Buldoci dvakrát rozvlnili síť. Liberec v závěru sice dotahoval, ale Brňané poté znovu zareagovali, a pojistili si vítězství. „Soupeř byl kvalitní. Byl to dobrý zápas. Děkujeme našim skvělým fanouškům,“ řekl nejlepší hráč Bulldogs v zápase Petr Úlehla.

Ve čtvrtfinále je čekal těžký zápas – před fantastickou diváckou kulisou sehráli své čtvrtfinále městští rivalové Buldoci a Gullivers. Dlouho vyrovnaný a bezgólový zápas, i přestože měly oba týmy v základní hrací době množství šancí, musely rozhodnout samostatné nájezdy. Všichni tři buldočí nájezdníci (tedy Petr Úlehla, Jakub Zachoval a Marek Mattes) proměnili, naopak ve třetí sérii se utnul Juda Otradovec, a tak mohla propuknout Buldočí radost. „Ukázalo se, jak jsme silný tým,“ říká hrdina nájezdové série Jakub Heralecký, statisticky nejlepší brankář MČR. Po obrovských oslavách se mohli Buldoci po zbytek soboty soustředit na regeneraci a přípravu na semifinále, ve kterém vyzvali stejně jako loni Tatran Střešovice.

52880035761_65c20b3fc8_o.jpgPeklo v ochozech a nervy ze železa, to vystihuje zápasy Bulldogs v play-off. I přes to, že Tatran šel do vedení 2:0 po dvou krásných přesilovkových souhrách, Buldoci dokázali zareagovat. Poprvé se prosadili na konci druhé desetiminutovky, akci Petra Úlehly zakončil nejlepší střelec domácích Jakub Zachoval. Na druhý zásah domácích fanoušci dlouho čekali, ale nakonec se dočkali. V čase 29:59, tedy přesně vteřinu před sirénou, poslal zápas do prodloužení Nicolas Veselý. V nadstaveném čase branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Buldoci se utnuli pouze jedinkrát, zato Tatran dvakrát, a tak se do finále probojovali právě pořádající Brňané. ''Vyhrál silnější tým. Nehrajeme na individuality, ale na týmový výkon,'' řekl kapitán Bulldogs Tobiáš Hude.

Také ve finále s Vítkovicemi museli Buldoci dotahovat, ve třetí minutě se totiž hráči v modrých dresech dokázali prosadit v oslabení. Buldoci strávili většinu první třetiny v početní převaze, vytěžili z ní však jen jeden gól, z ostrého úhlu napodobil typický gól svého trenéra Adama Konečného Tobiáš Hude. Jenže ve druhé třetině Vítkovice znovu odskočily do vedení, které už nepustily. V poslední minutě zápasu už jen třetím gólem zpečetily své vítězství a ovládly celý turnaj. Vítkovice tak vystřídaly Spartu na pomyslném florbalovém trůnu v kategorii starších žáků, Buldoci se podruhé za sebou museli spokojit s druhým místem. Podařil se jim tedy takový unikát – obhájit titul vicemistra ČR.
Ročníky 2007, 2008 a 2009 jsou tedy stříbrné a čeká je jistě skvělá budoucnost. Gratulace k obrovskému úspěchu a skvělé reprezentaci klubu na domácí akci! Hned sedm hráčů má ve sbírce obě stříbrné medaile. Mezi dvojité vicemistry patří kapitán Tobiáš Hude, Petr Úlehla, Jakub Zachoval, Tomáš Holánek, Marek Mattes, Nicolas Veselý a brankář Jakub Heralecký, a kromě Rudolfa Škubala také kompletní trenérský tým ve složení Adam Konečný, Aleš Možnár, Daniel Galanský a trenér brankářů Jakub Haltmar.
 
52880437985_4130fd9e4b_o.jpg

Turnaj zhodnotil kapitán týmu Tobiáš Hude:
„Tomuhle se říká tým🧡🖤
Od začátku sezóny jsme prošli vším možným, ale přes všechny ty změny jsme se přenesli a dotáhli to až do finále MČR. Dvakrát za sebou jsem hrál finále a dvakrát z toho je stříbro, každý z nás si uvědomuje, že dostat se dvakrát za sebou do finále je úspěch, přestože se ani v jednom případě nepodařilo vyhrát. Jsem zklamenej, smutnej a pořád si říkám, co jsem já nebo co jsme my jako tým mohli udělat víc, ale přesto všechno jsem neskutečně hrdej na celý tým a všechny lidi kolem něj. Nic víc mi v životě nedává takový smysl jako pocit být na hřišti a bojovat za tým.
Díky všem za tuhle sezónu, která byla jako rollercoaster, ale byla s hořkosladkým koncem!
Díky.“

 
Své vyjádření připojil také prezident klubu Miroslav Mikšl:
„Vážení členové klubu,
Dovolte mi, abych upřímně PODĚKOVAL všem těm, kteří se podíleli na úspěšné organizaci Mistrovství České republiky starších žáků, které jsme pořádali po dlouhých 21 letech jako součást oslav 30.výročí založení klubu.
Jsem rád, že Bulldogs Brno dokázal uspořádat velkou mládežnickou akcí, která proběhla podle zpětné vazby a ohlasu všech dotázaných, především hráčů a realizačních týmů všech družstev, jejich fanoušku ale i zástupců Českého florbalu v mimořádné kvalitě.
Úspěch či neúspěch pořadatelství velkých turnajů se většinou spojuje i s úspěchem či neúspěchem sportovním. O to více si VÁŽÍM toho, jak se podařilo celému TÝMU starších žáků, za FANTASTICKÉ divácké podpory, za níž také moc DĚKUJI, zvládnout a ustát závěrečný turnaj.
Kluci možná nyní zažívají smutek, ale zítra ráno se mohou probudit úplně s čistým svědomím (kdo na hale byl tak potvrdí), že od začátku až do konce turnaje, pro zisk titulu, dělali na hřišti i mimo něj maximum.
Přeji si, aby je tato porážka a zkušenosti, které na VODOVCE nasbírali, pozitivně motivovali k překonání toho posledního krůčku, který jim dnes ještě chyběl.“