Spolupráce s TJ Znojmo v ženské sekci

Klub Bulldogs Brno v ženské sekci spolupracuje s oddílem TJ Znojmo LAUFEN CZ. V rámci této spolupráce mohly kmenové hráčky Bulldogs sbírat zkušenosti v 1. lize žen v dresu Znojma, naopak hráčky Znojma dostaly šanci hrát za Buldočky na neligových turnajích.
 
Jakub Hanák | 22.5.2023 | klub
Úvodní foto | Michal Struž (michelin.struz@seznam.cz; IG: @michelifix_photography)


Díky tomu mohly Kristýna Černá a Adéla Spoustová, které byly v uplynulé sezoně na hraně sestavy ženského A týmu, sbírat zápasové zkušenosti v dresu TJ Znojmo v 1. lize žen.

Opačným směrem putovala Zdeňka Vlachová, která posílila Buldočí výběr G17 na švédském turnaji Kalmarsund Floorball Cup. V kategorii G16 pak v realizačním týmu působila trenérka mládeže Eva Smutná.


346034567_1989743788054969_7253995395437103656_n.jpgZa Bulldogs Brno okomentoval spolupráci hlavní trenér žen a šéftrenér dívčí složky Martin Czeczinkar:

„Jsem velmi rád, že společně s Jakubem Martinkem se nám loni touto dobou povedlo dát dohromady koncept spolupráce, který nezůstal jen na papíře, ale povedlo se nám to uvést v životy, kdy obě strany díky vzájemné ochotě mohou sklízet to, co si předem vytyčily a nastavily. Velmi si vážíme možnosti bez obav pouštět hráčky, se kterými koncepčně pracujeme, na střídavé hostování/starty, aby holky, které u nás nemají tolik herního prostoru získaly potřebné zkušenosti a sebedůvěru pro další fázi své kariéry.
Další klíčovým bodem, který se povedl uskutečnit vidím v trenérských a hráčských výpomocech směrem k neligovým turnajům mládeže.
Za náš klub chci poděkovat vedení Znojma a věřím, že naše spolupráce povede tím správným směrem.“


Jak si spolupráci a možnost absolvovat s Bulldogs Brno turnaj ve Švédsku pochvaluje hráčka znojemského A týmu a trenérka mládeže TJ Znojmo Eva Smutná?

„V první řadě bych chtěla poděkovat Číčovi za možnost jet s Buldočkami na turnaj do Kalmaru. Myslím si, že pomoc z hlediska trenérských výpůjček se narozdíl od těch hráčských moc nevidí, takže jsem za to byla ráda. A do budoucna by to mohlo být přínosné. Byl to pro mě krok do neznáma. Nové prostředí, noví lidi, ale za to skvělá zkušenost a pohled do buldočí party, která mě přijala. Měla jsem možnost vidět konkrétně do fungování týmu dorostenek. I když to ze začátku bylo náročnější, protože jsme se s většinou holek neznaly, tak si myslím, že jsme si k sobě našly tu správnou cestu.
Snažila jsem se jim předat co nejvíc ze svých zkušeností, ať už po herní nebo po mentální stránce, a jsem ráda, že jsem mohla být na střídačce. V hlavě mám teď hodně věcí a nových poznatků, které budu chtít použít, ale to nejdůležitější je ta skvělá parta holek, která se sešla.“
 

A jak si turnaj v Kalmaru užila znojemská hráčka Zdeňka Vlachová?

„Celý turnaj hodnotím velmi kladně. V této sestavě jsem si měla možnost zahrát poprvé a myslím si, že vše hezky fungovalo. Byla jsem moc spokojená s našimi trenéry, panem Machálkem a Jurtíkem. Oba byli velmi hodní a zároveň mi předali spoustu nových rad, zkušeností a tipů, které určitě využiji. Moc se mi líbí jejich lidskost, ohleduplnost, ale zároveň zápal do hry. Co se jednotlivých zápasů týče, každý byl něčím výjimečný a z každého zápasu si odnáším něco užitečného. Co opravdu, troufám si říct, fungovalo na jedničku, byla týmová podpora a jednotnost. Už od rozcvičky před zápasem vše šlapalo a nabíhalo na tu správnou notu, abychom daly do zápasu vše. Dovolím si vypíchnout kapitánku Lotku Najsrovou, díky které právě vše, co jsem výše zmínila, fungovalo. Se svou rolí se vypořádala opravdu skvěle.
Jsem moc ráda, že se mi naskytla právě tato možnost. Pokud by byla další, určitě bych neváhala!
Na konec už jen velké díky!“


Za klub TJ Znojmo LAUFEN CZ se vyjádřil člen vedení Jakub Martinek:

„Jsem rád, že se nám v sezóně dařilo prohlubovat nastavenou spolupráci jak v ženách, tak také v mládeži. Věřím, že další společné akce budou následovat. Můžeme z toho těžit oba týmy.“