Shrnutí nabitého florbalového víkendu

Tento víkend byl plný florbalu. Ženy odehrály první dva zápasy pod novým trenérským vedením, muži se pak v rámci posledního kola základní části střetli s Jaroměří. 
13.2.2022 | Jakub Hanák


Ženy pod novým trenérem vybojovaly bod proti Panthers (fotogalerie)

V sobotu čekalo ženy první utkání pod novým trenérem Martinem Czeczinkarem. Úvod do utkání ze strany Buldoček nebyl ideální, už ve 23. sekundě se prosadila hostující Žbánková a Panthers vedly. Bulldogs se však prezentovaly zlepšeným herním projevem oproti předchozím zápasům a zlepšený pohyb na hřišti vedl k vyrovnávací brance. Po nahrávce Halaštové se prosadila Karolína Garguláková. Ve druhé třetině se Buldočkám podařilo skóre otočit. Střílenou přihrávku Bolfová doklepla za záda brankářky Kristýna Pospíšilová. Bulldogs následně diktovaly tempo hry a držely Panthers pod tlakem. Své šance však měly i hráčky Panthers, ale ztroskotaly na skvělé Dvořáčkové. Ani ona však nedokázala zastavit dokonalou střelu Žbánkové, a tak se do šaten šlo za stavu 2:2. Ve třetí třetině začaly Buldočkám docházet síly a tlak Panthers se stupňoval. Ale brněnská obrana nepustila hráčky soupeře do mnoha šancí, a vše, co prošlo až na bránu, pochytala Dvořáčková. Diváci žádnou další branku neviděli, a když se nerozhodlo ani v prodloužení, musely se oba týmy nachystat na nájezdy. V nich byla jedinou úspěšnou hráčkou domácích Eliška Hroudná, na straně hostí se prosadily Žbánková a Faltusová. Bulldogs tak obraly favorita zápasu o bod a ukázaly výrazně zlepšený výkon. Zřejmě se tak kladně projevil vliv nového trenéra Martina Czeczinkara.
 

  


Muži v posledním kole základní části body neberou (fotogalerie)

Bulldogs do utkání nevstoupili dobře, ve dvanácté minutě už prohrávali 3:0. Buldoci svého soupeře tlačili a dočkali se snížení. Nejprve korigoval skóre přesnou střelou Filip Sedmera a později také Martin Grlický. Do šaten se tak šlo za stavu 2:3 z pohledu domácích Buldoků, kteří však svého soupeře vysoce přestříleli. Ve druhé třetině Bulldogs pokračovali v aktivitě a byli odměněni vyrovnávací brankou, odměnu za důraz si nadělil Adam Konečný. Utkání se od své poloviny začalo přiostřovat, což vyhovovalo spíše Jaroměři. Velc proměnil přesilovku a Sokol opět vedl. Za Brno sice vyrovnával druhou brankou v zápase Sedmera, ale před druhou sirénou si hosté vzali zásluhou Tomáše Černého vedení zpět. Třetí třetina pak patřila hlavně Jaroměři, která přebrala otěže zápasu, na 6:4 upravoval Velc. O snížení v závěru se při hře bez brankáře postaral svižnou střelou z první Matyáš Němec, ale Jaroměř si už své vedení pohlídala a dvěma góly v závěru si zajistila tři body za výhru 8:5.
 

  


Ostrava potvrdila proti Buldočkám roli favorita (fotogalerie)

Ženy v neděli pokračovaly ve vysokém tempu nastaveném v sobotním duelu s Panthers. Favorita z Ostravy se nebály zatlačit a napadat jeho rozehrávku. Díky tomu se oproti prvnímu vzájemnému zápasu, který Ostrava vyhrála 8:1, zlepšily v produktivitě. Do branky soupeře nasázely tři góly, podruhé za víkend se trefily Kristýna Pospíšilová s Karolínou Gargulákovou, prosadila se také Ema Brucháčková. Napadání soupeřovy rozehrávky však způsobilo také několik přečíslení Ostravy, které zkušenější hráčky soupeře dokázaly využít. Bodově se dařilo reprezentantce Michaele Mlejnkové, dvě branky vstřelila Paulína Hudáková. Celkem se i přes veškeré snahy skvělé brankářky Jany Prátové Ostrava prosadila celkem devětkrát a odvezla si domů výhru 9:3. Buldočky nyní čeká poslední zápas základní části, příští víkend se představí na hřišti předposlední Mladé Boleslavi, potenciálního soupeře v play down.
 

  


Mládežnické kategorie

Kromě žen a mužů měli nabitý víkendový program také nejstarší mládežnické kategorie. Junioři odehráli dvě úspěšná utkání ve Zlínském kraji. V sobotu si odvezli vybojovanou výhru 8:6 ze Zlína, v neděli si pak na hřišti Otrokovic otevřeli střelnici a Panthers porazili 13:4.
Domácí dvojzápas odehrály také juniorky, které čekali soupeři ze severu Moravy. V sobotu získaly Buldočky velmi cenné tři body poté, co proti Ostravě otočily zápas z 0:5 na 10:7. V neděli však byly nad jejich síly Vítkovice, které v Brně těsně vyhrály 5:4.