Setkání mladších žáků vyhráli Buldoci

O víkendu se v hale SportPoint uskutečnilo Setkání mladších žáků superligových družstev. Brněnští florbalisté se mezi ostatními týmy rozhodně neztratili. Naopak, mladí Buldoci turnaj vyhráli.
Ve skupině na Buldoky čekalo ostravské FBC, Sparta Praha a Mladá Boleslav. Již před prvním utkáním byla znát v šatně obrovská nervozita s ohledem na zápasy, které hráče čekaly. Bohužel se atmosféra přenesla i na hřiště a napětí z některých hráčů nevyprchalo ani během zápasů. „V sezóně se hráči potkávají stále dokola se stejnými soupeři. Najednou přijely kluby zvučných jmen. Pro kluky to byla obrovská prestiž okořeněná řádnou dávkou nervů.“ Hodnotí začátek turnaje jeden z dvojice trenérů mladších žáků, Radim Komínek.
Zápasy ve skupině nejlépe a nejpřesněji vystihují výsledky. Se všemi soupeři Buldoci remizovali. „V některých částech zápasů, jsme byli lepší my, v některých soupeř a tak byla remíza nejspravedlivější.“ Uznává Komínek.


KOMPLETNÍ VÝSLEDKY TURNAJE NALEZNETE ZDE


V prvním vyřazovacím utkání se proti Buldokům postavily Vítkovice. Utkání rovněž skončilo remízou a tak musely rozhodnout nájezdy. „Přiznám se, že před nájezdy bych si vsadil na Vítkovice. V brance totiž měly šikovnou a velkou brankářku, která zabrala strašně moc místa. Kluci, kteří se rozhodli na nájezd jít, to však zvládli naprosto chladnokrevně a s přehledem. Říká se, že jsou nájezdy o štěstí. V této sérii si ale dovolím říct, že kluci přesně věděli co, a proč při nájezdu udělají a proto jsme vyhráli. Navíc nás podržel brankář.“
V semifinále štěňata narazila na Pantery z Otrokovic. Soupeř, jenž základní skupinu suverénně vyhrál, svoji kvalitu ukázal hned v první třetině, kdy si vytvořil náskok a na tabuli svítil stav 1:5. Brněnští florbalisté však nezradili pověst psa ve znaku a jako praví Buldoci bojovali až do konce. Bláznivý zápas nakonec otočili a vyhráli 8:7. „Neskutečný zápas,“ směje se Komínek a dodává: „podobně jako v sobotu byli kluci ze začátku jako opaření. Obrat v tomto zápase řídil nejmenší hráč na hřišti – Patrik Jero (5 branek – 3 + 2 z nájezdu). V celém turnaji byl vidět, co ale předváděl proti Otrokovicím, jsem asi nikdy neviděl. Kluci se pak chytli a byli v laufu. Určitě to ovlivnilo atosféru v týmu i pro následující zápas.“

Ve finále potkali Buldoci soupeře ze skupiny, pražskou Spartu. „Finále, ale jakoby o nic nešlo. Z kluků veškerá nervozita spadla a hráli úplně uvolněně. Bylo to, myslím, vidět i na hře. Sparťanské jsme přehrávali a nedovolili jsme jim ani moc šancí. Ve skupině bylo utkání vyrovnané. Teď tomu bylo jinak. Zcela zasloužené vítězství. Pro kluky a vlastně i pro rodiče je to odměna za celoroční práci a přístup k tréninkům. Výše jsem zmínil pouze Patrika, který nakonec dostal cenu za nejlepšího hráče turnaje. Nejužitečnějším hráčem byl zvolen také Buldok, Lukáš Macháček. Pochvalu však zaslouží všichni. Všichni totiž v zápasech předvedli parádní výkon a myslím, že celkově převyšovali průměr ostatních družstev. I proto je pro kluky 1. místo zasloužené." Chválí své svěřence Komínek. 

 
"V závěru bych chtěl poděkovat všem družstvům, která se turnaje zúčastnili. Věřím, že to byl první ročník a v dalších letech budou následovat další. Takový turnaj je totiž perfektní příležitostí konfrontovat družstva z různých koutů republiky, které se během roku jinak nepotkají." 


1. místo itelligence Bulldogs Brno
2. místo ACEMA Sparta Praha
3. místo Hu-Fa Panthers Otrokovice
4. místo Technology Florbal MB
5. místo 1. SC Vítkovice Oxdog
6. místo ŠK 1. FBC Trenčín
7. místo FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
8. místo Sokol Královské Vinohrady

13101043_10206701719163782_1509581872_n.jpg3-(2).jpg4-(2).jpg5-a-6.jpg7-a-8.jpg