Sabina Dvořáčková: Chceme ukázat, že máme na to se v lize udržet

BRNO – Někdy zkrátka nejde vše hladce a podle plánů. Své o tom ví i brankářka ženského týmu Sabina Dvořáčková. Spolu se svými spoluhráčkami nezvládly některé klíčové zápasy a na osmé Panthers ztrácejí tři body. Podaří se jim do míst znamenající play-off ještě dostat?
Dvorackova.jpgCesta do play-off se vám komplikuje, řešily jste to nějak mezi sebou?
Mezi třetinami obvykle řešíme situace, které musíme zlepšit, a naopak na které si dát pozor ve zbylém čase. Zápas nám trenéři pokaždé po jeho konci shrnou, řeknou nám, jaký z toho mají dojem a co se jim líbilo či nelíbilo, co zlepšit. Samozřejmě to řešíme i mezi sebou jako hráčky, především na poradách během týdne, před tréninky.
 
Tři poslední mače, minimálně ve dvou z nich musíte bodovat. Respektive pokud nad Panthers získáte dva body, tak za plný počet stačí bodovat proti Jičínu. Nesvazuje vás povinnost zisku bodů?
Možná ty předešlé prohry plynuly i z myšlenky, která ovlivnila i výkony, že nás výsledek tolik nesvazuje svojí důležitostí, což neznamenalo, že jsme nechtěly vyhrát a že by ty zápasy nebyly důležité, protože byly, ale v následujících zápasech půjde doslova o všechno, a hlavně o to ukázat, kdo víc chce, kdo chce být na hřišti lepší a udělá pro to maximum.
 
Přestože se vám vyřazovací část vzdálila, jak vnímáš první sezonou mezi elitou?
Troufám si říct, že jako nováček v extralize si nevedeme úplně nejhůř, ale jsou zápasy, kdy bohužel hrajeme pod svoje možnosti, díky čemuž si pak komplikujeme i naši cestu. Samozřejmě ještě není konec a my chceme ukázat, že máme na to se v této lize udržet. Nic ale není zadarmo a bez boje.
 
Je nyní příprava nějak speciální s ohledem na průběh sezony?
Tréninky se většinou odvíjejí podle víkendových zápasů, konkrétněji podle nedostatků, které musíme doplnit a situací, které je třeba lépe odhadnout a i natrénovat.
 
Co bys vzkázala fanouškům?
Chtěla bych našim úžasným fanouškům strašně moc poděkovat za veškerou podporu, se kterou nás v průběhu sezóny doprovází a zároveň je poprosit o to, aby setrvali a hnali nás za naším cílem. Protože jedině společně to můžeme dokázat.