Rozhovor s trenérkou starších žákyň Míšou Sekaninovou

Dlouholetá hráčka Bulldogs Girls po loňské postupové sezóně přerušila z časových důvodů kariéru v A-týmu. V roli trenérky jsme ji však postrádat nemuseli. Pro příští sezónu pak povede družstvo starších žákyň a tak jsme ji krátce vyzpovídali. 
Jak bys s odstupem zhodnotila loňskou sezonu?
Loňskou sezónu nemohu moc objektivně hodnotit, protože jsem v loňském ročníku působila jako trenérka dorostenek. U starších žákyň jsem byla pouze na pár utkáních, ale vnímám tuto kategorii jako přechodovou z florbalu 3 na 3 na velké hřiště 5 na 5. To je něco na čem budeme muset u mladších hráček pracovat.
 
Jak probíhá příprava na novou sezónu v aktuálním období? 
V tomto období jsme se zaměřili kromě florbalových dovedností také na techniku běhu, koordinaci, posilování a protahování. V rámci venkovních tréninků jsme zapojili i jiné sporty (fotbal, basket, házenou, ragby, a další) a tréninky probíhaly hodně herní formou.
 
Co v rámci přípravy plánuješ?
V rámci přípravy se chceme zaměřit na budování týmu (propojení hráček z mladší kategorie s těmi, které ve starších žákyních působí už druhou sezónu). V oblasti florbalu se kromě individuálních dovedností zaměříme na práci s prostorem a jeho vnímání. Dále chceme pokračovat s technikou běhu, posilování a protahování, aby si hráčky tyto činnosti automatizovaly.
 
S jakými ambicemi jdeš do nové sezóny?
Ambice do sezóny jsou prezentovat se pěkným a aktivním florbalem.
 
V čem vidíš největší prostor pro zlepšení?
Prostor pro zlepšení vždy je a bude. Jedná se o individuální dovednosti (ideálně, aby na sobě hráčka pracovala ve svém volném čase), které jsou stavebními kameny pro všechny další činnosti. Dále práce s prostorem, kdy je potřeba se naučit rozdílům oproti hře 3 na 3 na menším hřišti.
 
Jak bys zhodnotila uplynulý turnaj Open Game?

Open Game holky odehrály skvěle. Výkonnost na zápasech měla stoupající tendenci a holky se postupem času učily a zlepšovaly v jednotlivých činnostech. Infarktové utkání bylo čtvrtfinále proti Vítkovicím, kde jsme postoupili až na nájezdy. V semifinále jsme nestačili na Bohemku a holky skončily na krásném třetím místě. Chtěla bych poděkovat všem hráčkám, které na turnaji za tým starších žákyň nastoupily, protože odvedly skvělou práci.
 
Jaké je tvé zaměstnání?
Jsem programátorka (přesněji Java software developer). Takže sedím u počítače, vymýšlím a programuji webovou aplikaci.
 
Je pro tebe těžké skloubit pracovní povinnost a trénování?
Někdy je to náročné, hlavně když trénink začíná moc brzo. Naštěstí jsme super trenérský tým a vždy se to dá nějak zařídit.
 
Co tě kromě těchto „pracovních“ věcí baví?
Baví mě florbal a spousta dalších sportů. Ráda čtu a vyrazím někam na výlet do přírody, ať už pěšky nebo na kole.
 
Fyzička nebo práce s míčkem?
Práce s míčkem.

Guláš nebo svíčková?
Oboje :-D

Z lásky nebo pro peníze?
Z lásky.

Léto nebo zima?
Zima.

Trestné střílení nebo pětiminutový trest?
Trestné střílení.

IMG-20200518-WA0009.jpg