Rozhovor s trenérem starších žáků Adamem Konečným

"Cílem je kvalifikovat se na MČR starších žáků a střetnout se zde s tím nejlepším z naší republiky". Říká odhodlaně lodivod starších žáků Adam Konečný.

Jak bys zhodnotil s odstupem loňskou sezonu?

Zdravím všechny Buldoky a fanoušky Buldoků :-)

S mladšími žáky jsme udělali dost velký posun v naší práci a sezóna se vyvíjela velmi pozitivně. Priority které jsme si stanovili s trenéry se nám celkem dařily vytvářet a vyvrcholilo to výhrou na turnaji Prague Floorball Cup 2020. Jsou zde i hráči, kteří s námi zažili třetí zlato ze čtyř ročníků, což je neuvěřitelná bilance. Mohli jsme tak úspěšně vstoupit do druhé poloviny sezóny. Tu nám však hodně rychle stopnul pandemický problém a tak pro nás sezóna skončila. Všem mladším žákům a členům realizačního týmu bych chtěl poděkovat za progres, který se nám podařil a za práci, kterou jsme odvedli.



pfc.jpgJak vypadá příprava v aktuálním období?

S premiérou na lavičce starších žáků jsme rozjeli rovnou pořádně letní přípravu. Ze začátku probíhalo plnění individuálních tréninků, aby se do toho hráči opět "dostali". Tréninky jsou vytvořené pod taktovkou kondičních trenérů, kteří se specializují na mládež. Hráči trénují 4x týdně. V rámci letní přípravy se zaměřuji na kondici, koordinaci, práci s holí a kompenzaci. Po krizi, která takřka po celém světě zavládla chci, aby hráči pracovali a postupně si zvykali na klasický mód florbalového hráče u nás v klubu. Zatím pracujeme, takže nedokážu hodnotit - vypadá to zatím pozitivně :-)
 

Co v rámci přípravy plánuješ?

V rámci přípravy plánuji připravit tým na start nové sezóny. Čeká nás soustředění s celým klubem, mini soustředění na naší hale, kde budeme postupně ladit start nové sezóny a vše to vyvrcholí turnajem, který proběhne na začátku září - Moravian Cup 2020.
 

Přecházíš z kategorie mladších žáků do starších. Jak velká je to pro tebe změna, kolik hráčů přešlo s tebou a kolik jsi jich nově poznal?

Sám cítím, že potřebuji další výzvu. Přece jenom u mladších žáků, elévů a přípravky jsem byl dlouho. Potřeboval jsem posbírat zkušenosti a myslím si, že nastal správný čas posunout se zase o krok dále. Všechny hráče, kteří jsou zde v kategorii starších žáků znám velmi dobře. Každý z nich mi prošel pod rukama.
Jsou zde i nějací nově příchozí hráči - ty však znám také velmi dobře a jsem rád, že tu jsou.

Přibližně polovina týmu zůstala a polovina přišla semnou z mladších žáků. Je to vyrovnané a tým je početný.
Přechod z mladších do starších žáků bude příjemnější i proto, že semnou pokračuje celý realizační tým a přidává se k nám pouze pár nových. Hlavní jádro bude tvořit trojice asistentů Lukáš Mráz, Daniel Galanský a Zdenek Bajnár. Dan se Zdenkem semnou přecházejí a s jejich prácí jsem velmi spokojen, takže se jenom těším na další sezónu a Lukáš Mráz se k nám připojuje po roční zkušenosti právě se staršími žáky. Mimo nás 4 budeme pravděpodobně spolupracovat s kondičními trenéry, fyzioterapeutkou Ivou Mikšlovou a trenérem všestrannosti a gymnastiky.
 

S jakými ambicemi jdeš do nové sezóny?

Mou ambicí bude připravit všechny hráče tak, aby ve svých soutěžích uspěli. V této kategorii máme přihlášené 3 soutěže. 2x soutěž starších žáků a 1x soutěž dorostenců.


Po těch všech letech "nehraní" na výsledky konečně můžu nastavit plnohodnotný cíl a to je vyhrát soutěže jednotlivých týmů této kategorie. Nesouhlasím s tím, aby mladší žáci a níže nehráli na výsledky, každopádně je to pouze můj názor a samozřejmě respektuji aktuální nastavení. Tím největším cílem je kvalifikovat se na MČR starších žáků u týmu Black a střetnout se zde s tím nejlepším z naší republiky.


V čem vidíš největší prostor pro zlepšení?

kony-1.png
Zlepšovat, nezlepšovat. Chci, aby florbal starších žáků měl nějaký záměr. Každý tým se předpokládám chce prezentovat určitou hrou a nebude tomu jinak ani v Bulldogs Brno. Máme nachystaný plán a postupně se k němu chceme dopracovat. Je to však běh na dlouhou trať takže co se týče zlepšení - zatím o tom není co k napsání :-)


Co kromě florbalu děláš
No .. :-D jsem hráčem A-Týmu, trenérem a studentem. Studuji magisterské studium na fakultě sportovních studií MU v Brně. Za rok bych měl státnicovat a potom hurá do práce.

Mimo florbal a studium pořádám letní dětské tábory pro děti kde nám jezdi přibližně 160 - 200 dětí za tři týdny léta.


Každý správný Buldok ví, že jsi hráčem mužského A-týmu. Je těžké skloubit aktivní kariéru, trénování a školu?

Mám dny, které jsou pro mě volnější a snažím se je využít naplno jak k sobě samému tak k ostatním jako je rodina nebo má přítelkyně. Jsou ale také dny, které jsem pouze na hale a trénuji a trénuji. Záleží na období a na dalších okolnostech. Snažím se dělat vše naplno a stále hrát aktivně. Chci pomoct našemu klubu a myslím si, že zatím to do jisté míry funguje.


Co tě kromě těchto „pracovních“ věcí baví?

Lhal bych, kdybych nenapsal že mám velmi rád spánek. Poslední dobou ho nebylo tolik, jak bych si představoval, ale COVID-19 krize mi trošku pomohla vše dohnat  :-D.
Mimo florbal se rád projdu po horách a vypadnu mimo každodenní rutinu. Trávím čas s nejlepšími kamarády a poslední dobou rád chodím na workout :-)
 

Fyzička nebo práce s míčkem?

Práce s míčkem


Guláš nebo svíčková?

Ochozské nudle s mákem :-)


Blondýnky nebo brunetky?

Černovlásky


Léto nebo zima?

Určitě léto


Trestné střílení nebo pětiminutový trest?

Nájezd :-)
 

Slovo na závěr…

Chtěl bych všem Buldokům, Buldočkám, fanouškům, rodičům,  sponzorům a partnerům našeho klubu popřát mnoho zdraví ve "snad" končícím pandemickém období.

Ještě bych chtěl poděkovat všem, kteří chodí podporovat naše Áčko v boji o získání nejvyšší soutěže - jste skvělí ! Společně to zvládneme :-) Vzhůru do nové sezóny každé kategorie našeho klubu :-).

Děkuji za rozhovor.