Rozhovor s trenérem juniorek Martinem Broučkem

Chtěli bychom předvádět běhavý, kontaktní florbal a v něm co nejvíce krásných společných chvilek a vítězství...
Jak bys zhodnotil s odstupem loňskou sezonu?
Ahoj přátelé, loňská sezona byla odrazová k nastávající sezoně. Tři kvalitní juniorky odehraly sezonu v kategorii žen, některá děvčata ukončila florbalovou kariéru a ty nově přichozí se musela přizpůsobit náročnosti juniorské soutěže, jak časové tak i herní. Bylo to pro ně těžké, ale ted už ví do čeho půjdou, takže by to mělo být lepší a lepší. 
 
 
Už jste začali s přípravou na novou sezónu?
Ano, začala vlastně ihned s příchodem Covidu. Nechodilo se do škol, bylo povoleno běhání na čerstvém vzduchu, děvčata chodila běhat individuálně a v tomto období naběhala cca 1500 km v součtu. Jakmile se povolila uzda volnějšího pohybu, potkáváme se třikrát a některé i čtyřikrát týdně a pracujeme na síle a florbalových dovednostech. Kopretinky chodí v hojném počtu a za to jsme rádi.
 
 
Jak příprava vypadá v aktuálním období?
Teď nás čeká Hummel open game, kde po dlouhé době odehrajeme kvalitní zápasy s vidinou úspěchu, což je minimálně semifinále. Červenec bude relativně odpočinkový a srpen začneme opět společnou přípravou, pak následuje týdenní soustředění a vyvrcholením bude turnaj v Praze na konci srpna, kde by se mělo prodat to úsilí vložené v přípravě.
 
 
S jakými ambicemi jdeš do nové sezóny?
Sezona 20/21 bude za chvíli, čas se nezastaví a v ní bychom chtěli předvádět běhavý, kontaktní florbal a v něm co nejvíce krásných společných chvilek a vítězství. I porážka je občas malým vítězstvím, po ní si můžeme říct, že jsme udělali maximum a poučit se z chyb, která nás o vítezství připravila. 
 
 
V čem vidíš největší prostor pro zlepšení?
To je těžká otázka, hlavně by bylo dobré vytvořit jednolitý celek, který by měl spolupracovat a týmově někam dojít. Můžeme mít super jednotlivce, ale jednotlivec tě nedotáhne k poháru, jen k vítezství. K tomu potřebuješ mít ten kolektiv prahnoucí po úspěchu.
 
 
Stíháš kromě těchto dvou věcí také něco jiného – jaké máš koníčky?
Snažím se být všude kde se to hemží dobrými lidmi, bohužel to v sezoně je velmi obtížné a snad mí přátelé to berou tak jak to je. Už řadu let chodím na Kometu, přemísťuji se i na kole často, hraji cokoli, když mě někdo vyzve a výzvy mám rád. Sice to v mém věku není ono, ale snažím se být aktivní. 
 
 
Trénování dívek je odlišné od trénování kluků. V čem spatřuješ výhody a v čem naopak nevýhody trénování holek?
To se mi těžko posuzuje. kluky jsem nikdy netrénoval, od dob pana Kabáta, který mě k trénování přivedl, jsem jinou kategorii než holčičí neměl, tak nevím. Holky jsou samozřejmě hezčí.
 
 
Fyzička nebo práce s míčkem?
Teď už jen míček, fyzička odchází s věkem.
 
Guláš nebo svíčková?
Ani jedno, koprovka. 
 
Blondýnky nebo brunetky?
nemám vyhraněnou barvu vlasů.
 
Léto nebo zima?
V zimě léto a v letě zimu.
 
Trestné střílení nebo pětiminutový trest?
Trest - můžeš dát víc branek.
 
Slovo na závěr…
Děkuji, že jste dočetli až sem a tak Vám všem popřeji krásné dny s florbalem nebo bez florbalu, šiřte úsměv a dobrou náladu