Doufám, že kluky nezklamu

Minulou sezónu byl řadovým hráčem ve svém týmu a do nového ročníku Tipsport Superligy nastupuje s kapitánskou páskou na ruce. V první rozhovoru se budeme bavit o minulosti, přítomnosti a očekáváních Matěje Surkoše v týmu Bulldogs Brno na pozici kapitána.
Ahoj Matěji, začnu velmi jednoduchou otázkou. Jaké byly pocity po tom, co jsi zjistil, že budeš kapitánem Bulldogs Brno pro sezónu 2018/19?
Ahoj, potom co jsem zjistil, že jsem se stal kapitánem jsem cítil hrdost. Je to skvělý pocit, když v tebe tým věří. Doufám, že kluky nezklamu a budeme úspěšní.
 
Ale zpět do minulosti, jaký byl tvůj první florbalový trénink a kde si začínal?
Jsem odchovanec Bulldogs Brno a začínal jsem ještě na základní škole Novoměstská pod vedením Miry Mikšla. Jediné co si pamatuju je, že jsem rozhodně nechtěl být brankář a naštěstí jsem do ruky dostal florbalku.
 
MAD_0403-(1).pngTvoje největší a nejsilnější vzpomínka v mládežnickém florbale? Zkus nám ji detailně popsat.
To vím naprosto přesně. Závěrečná siréna ve finále Czech Openu 2016, když se nám podařilo vyhrát. Pro mě osobně to byl nejlepší turnaj v kariéře, umocněný zlatou medailí.
 
Jelikož víme, že si i závodně lyžoval, proč právě zvítězil florbal nad lyžováním?
To je těžká otázka a ještě těžší to bylo rozhodování. Hlavní důvod byla asi šance něčeho ve florbalu dosáhnout.

 
Ale pojďme do aktuální sezóny, jaká byla tvoje příprava na Tipsport Superligu?
Kromě týmové letní přípravy pod Katarínou Bednářovou jsem ještě individuálně chodil do posilovny, hrál tenis a na zlepšení stability mi pomáhala jízda na Jetsurfu.
 
 
Jaké jsou tvoje cíle do následující sezóny a týmové cíle?
Chci naplno využít šanci, která se mi dostává v podobě doby strávené hřišti a konečně si připsat nějakou porci bodů – v poháru se zatím daří. Zároveň chci jako kapitán stmelit náš kolektiv. Náš hlavní týmový cíl je udržet superligu bez bojů v play-down.
 
Sezóna bude velmi dlouhá a náročná, jaké činnosti tě odreagují od florbalu a florbalového dění?
Rozhodně čas strávený s přáteli, když nemusím nic řešit a jen si užívat ty chvíle. Taky rád hraju tenis, je pro mě takový aktivní odpočinek
 
První zápas proti HU-FA Panters Otrokovice na jejich domácí hale bude pro mladý kolektiv náročný. Jak vyhrát?
V Otrokovicích je to vždy těžké a nezáleží na tom, kdo tam hraje. My musíme hrát naplno, hrát jako tým, věřit našemu systému a neustupovat od něj. Potom můžeme uspět.
 
Jak by si pozval fanoušky přímo do haly na nejbližší domácí utkání Tipsport Superligy 9.9 v 17:00 proti silnému Florbal Chodov?
Přijďte nás podpořit v boji o body proti pražskému Chodovu. Buďte našim šestým hráčem a přijďte se podívat na atraktivní florbal.
 
První rozhovor v sezóně 2018/19 je za námi a můžeme se jenom těšit na začátek Tipsport Superligy, která startuje pro Bulldogs Brno 7.9 na hřišti Otrokovic. Dále Buldoci pokračují v neděli na domácí půdě proti Florbal Chodov.
Ještě si Vás dovolujeme pozvat na video, které natočil Český florbal s Matějem Surkošem :