víkendové zápasy juniorů a juniorek

Tento víkend junioři poprvé opustili domácí prostředí a odjeli na dva extraligové zápasy do Ostravy. Těžké bitvy s FBC a Vítkovicemi ale nedopadli podle představ, Buldoci se vrací s prázdnou. Juniorky o víkendu nabídly pro diváky pěknou podívanou. Bod bohužel získaly jen jeden.
Junioři

V sobotu se Brňané představili na ČPP Aréně proti FBC, které nutně potřebovalo zabrat, neboť si z prvních dvou duelů nepřipsalo jediný bod. Utkání mělo od začátku neskutečný náboj. Ostrava na Buldoky vlétla, ale junioři se dostali zpět do hry díky brankám Kadavého a Koláčného. Druhá třetina skončila opět shodně, navíc si připsal svůj první gól v juniorech Michal Pešák. Skončila třetina a bylo jasno, rozhodne poslední 20ti minutovka. Brnu nevyšel start do třetí části, už po 7 minutách prohrávalo o dvě branky. Nepomohla ani hra v šesti hráčích, ve které Brno tlačilo a dobývalo branku FBC. Bohužel marně, svatyni domácích doslova zavřel skvělý Buroň. Ostrava porazila Buldoky 5:3.
 
FBC Ostrava vs Bulldogs Brno 5:3
Branky: 3. a 48. Šindler, 17. Homola, 25. a 41. Macháček - 11. Kadavý, 18. Koláčný, 22. Pešák; Rozhodčí: Pavel Hála a Vladimír Hála; Třetiny: 2:2, 1:1, 2:0; Zásahy brankářů: Buroň 14 - Bartek 21; Nejlepší hráči: Macháček - Koláčný
 
 
Nedělní dopoledne mělo na programu další velkou bitvu. Na halu Dubinu přijeli Buldoci hrát proti domácím Vítkovicím. Jak už je u těchto duelů tradicí, nikdy se nenudíme. A dnes tomu bylo podobně. Brno zaspalo ze začátku utkání a domácí tak získali vedení 2:0. Brňany uklidnil kontaktní gól do kabiny, který vstřelil z brejkové situace pod rameno Jasioka kanonýr Koláčný. Druhá třetina nabídla skvělou podívanou. Hrálo se ve velkém tempu a góly padali na obou stranách. Svou premiérovou branku v extralize trefil benjamínek týmu Oliver Gold. Stanovil skóre po dvou třetinách na 3:3. Jakoby déjà vu zažili Buldoci i v tomto zápase. Špatný start do třetí třetiny znamenal vysoký náskok domácích, který ještě snížil Fabián, ale poté si už Vítkovice vše pohlídali a ještě dvě branky přidali. Potvrdila se tak statistika tragických třetích třetin Brna, letos ještě nevyhrálo ani jednu. Vítkovice přetlačili Brno 8:5.
 
1. SC Tempish Vítkovice vs Bulldogs Brno 8:5
Branky: 3. Gattnar, 18. a 56. Michna, 26. Lukáč, 41. a 47. Ulman, 42. a     51. Němec -
20. Koláčný, 25. Dědek (VG), 33. Gold, 44. Fabián, 60. Hronek; Třetiny: 2:1, 1:2, 5:2;
Zásahy brankářů: Jasiok: 12 - Bartek 23; Nejlepší hráči: Němec - Novotný


Juniorky

V sobotu 1.10.nás čekala ve sportovní hale v Tuřanech další dvě utkání této sezóny a to proti nejtěžším soupeřům tabulky.
V prvním zápase jsme se utkaly proti týmu FLORBAL VSETÍN.  Začátek zápasu se vyvíjel pro naši stranu lépe, po spoustě chybách soupeře úvodní gól zápasu vstřelila ve 13. minutě Eva Stará. Ve druhé třetině v 6. minutě skóre navýšila po učebnicové nahrávce od Staré Tereza Šípková, a tak jsme se dostaly do dvoubrankového vedení.  Bohužel již po minutě soupeřky snížily na 1:2 a to jen díky našemu špatnému střídání. Zbytek třetiny se nám dařilo plnit vše, co jsme si řekly na tréninku, díky tomu jsme si vytvořily spoustu šancí, které jsme bohužel nedokázaly proměnit. Do třetí třetiny jsme vstoupily oslabením po vyloučení Kubíčkové za blokování hokejky. Nicméně po výborné práci našich hráček, soupeř přesilovou hru nedokázal využít. Do konce zápasu zbývalo 10 minut, hra se přesouvala ze strany na stranu a na obou stranách byla vidět obrovská touha po výhře, ke které jsme my měly celou dobu blíže. Bohužel v poslední minutě zápasu jsme dostaly díky naší nedůraznosti před bránou smolný gól z dorážky na 2:2. Stav skóre se nám již nepovedl změnit. Ze zápasu si kromě jednoho bodu odnášíme spoustu nových zkušeností, dobrý pocit z předvedené hry. Dokázaly jsme, že i s kvalitními soupeři, jsme schopny odehrát kvalitní a vyrovnaný zápas.

Druhý zápas nás čekal tým OREL 1. AC UHERSKÝ BROD. Již hned po úvodních 15 vteřinách jsme se po akci Vlachová – Bačová P. dostaly do rychlého vedení 1:0. Dále se zápas vyvíjel velmi vyrovnaně. Ve 12. minutě mohli diváci během 25ti sekund vidět 3 góly – nejdříve utkání vyrovnala hráčka z Brodu (1:1), již po 8 vteřinách dlouhým výhozem od Dvořáčkové na gól odpověděla Vlachová a mění skóre v náš prospěch (2:1), soupeřky z Uherského Brodu po 17 vteřinách opět vyrovnaly stav na 2:2.  Ačkoliv jsme měly většinu střeleckých šancí my, tak štěstí bylo na straně soupeřek, které na konci první třetiny a na začátku druhé třetiny skórovaly a dostaly se tak do dvoubrankového vedení (2:4). Po chvíli ale snížila Stará přízemním gólem na 3:4. Ve druhé třetině jsme dokázaly využít přesilovou hru a utkání jsme tak vyrovnaly na 4:4. Celá třetí třetina nabídla velmi vyrovnané utkání, které se zakládalo na heslu „kdo chce víc“. Bohužel větší bojovnost a chtíč nabídly soupeřky, které v poslední minutě skórovaly a rozhodly tak utkání, které skončilo pro nás prohrou 4:5.
Celkově si ze sobotních zápasů odnášíme výborný dojem a heslo „Ne vždy, vyhraje ten lepší“.


tahejsnami-web-–-kopie.png