První liga není procházka růžovým sadem, říká Punčochář a myslí na Superligu

BRNO – Ten moment se do myslí nejen A-týmu mužů, ale i všech fanoušků zapsal jako Den Temna. Superliga přišla o tradičního účastníka Bulldogs Brno, kteří putovali do první ligy. Zde musí dokázat, že šlo o omyl a patří mezi elitu.
40748423823_81fc0c6cfa_o-kopie.jpgDo poslední chvíle muži dělali vše pro to, aby blamáž odvrátili. Nakonec se jim to bohužel nepodařilo, pád na dno byl pro všechny účastníky jistě ještě dlouhou dobu noční můrou. „Sestup byl zdrcující, dotklo se to všech. Před novou sezonou už jsme s tím ale byli smířeni a mysleli pouze na návrat,“ poodhaluje atmosféru z kabiny její člen Lukáš Punčochář. Ten hraje za naše muže první sezonu, prozatím má na kontě patnáct mačů s bilancí devíti gólů a čtyř asistencí. Kromě toho střídavě nastupuje i za juniory.
 
Jak přiznává, i tým se superligovým rodokmenem nemá v nižší soutěži nic jistého a musí makat na sto procent. „Samozřejmě nemáme v první lize co dělat. Přesto musím říct, že to není procházka růžovým sadem. Každý soupeř si nad námi chce připsat výhru. Bohužel pro ně jsme dobře připraveni a naše pozice v tabulce to jen potvrzuje.“ S druhým místem a ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Karlovy Vary jsou muži spokojeni, probíhají tak i debaty co dál.
 
„V kabině současný stav a finální postup do Superligy řešíme. Sledujeme počínání soupeřů, každý chce být na nejlepší pozici do vyřazovací části. My máme play-off zajištěné, ale chceme se porvat o první místo v lize, díky čemuž si odškrtneme jeden z bodů naší cesty zpět na vrchol,“ netají se ambicemi za celý tým Punčochář.
 
Jak v žertu říká, klíč k úspěchu se neprozrazuje, jedním dechem ale přidává svůj pohled: „Prozatím jsme úspěchu nedosáhli, ale věřím, že klíčem bude odhodlanost, kvalita herního projevu a síla týmu. A taky musíme zapracovat na přesilovkách a momentech, které v play-off budou rozhodovat,“ vyjmenovává.
 
A protože kouč David Kyzlink často zmiňuje, že jsou jeho svěřenci v zápasech rozlítaní a herní projev nebyl takový, jaký si představoval, nevyhnul se tomuto tématu ani benjamínek brněnských mužů. „Je to způsobeno týmy, které nedosahují našich kvalit. Při vyšším rozdílu skóre polevíme, soupeř začne dotahovat a my musíme opět přidat, proto je pak zápas rozlítaný se spoustou chyb. Budeme se muset těmto okamžikům vyvarovat tím, že zlepšíme přístup k zápasům, nepolevíme za žádné situace společně s kontrolou hry a rozhodování důležitých momentů ve hře.“
 
Jak již bylo zmíněno, na vedoucí Vary chybí mužům dva body. Pokud Bulldogs vydrží v nastoleném tempu a rozšíří sérii aktuálně osmi výher o další, dojde k boji o první flek až v předposledním kole na půdě Karlových Varů. Punčochář ale přiznává, že by byl šťastnější, kdyby se rozhodlo ve prospěch Brna už dříve.
 
„Byl bych rád, kdyby se o prvním místě rozhodlo v náš prospěch už před společným střetnutím. Pokud se bude rozhodovat až v tomto utkání, bude to velmi zajímavé. Oba týmy do toho půjdou naplno, a tak se můžeme těšit na jeden z nejlepších mačů základní části.“