První dvojzápas juniorů

Víkend je u konce a s tím i první dva zápasy brněnských juniorů v KB Lize.
Po sobotní prohře ve Vítkovicích si v neděli zlepšili náladu v domácím duelu proti Otrokovicím, a tak po prvním víkendu mají na kontě 3 body.
V sobotu Buldoci odcestovali l prvnímu utkání do Ostravy kde je čekaly Vítkovice, na které se jim v minulých zápasech příliš nedařilo. Na hale Dubina čekal Buldoky velice těžký soupeř, který v loňské sezoně vybojoval bronzové medaile. Zápas od začátku diktovali domácí hráči, kteří získali bleskové vedení 2:0. Stav snížil Kadavý, který tak vrátil hosty do zápasu. Bohužel Buldoky v celém zápase trápily hloupé fauly, které je stály spoustu gólů. Vítkovice využili v první části obě přesilové hry a po první třetině vedly 4:1. Do druhé třetiny skočili Buldoci ve velkém tempu, měli spoustu šancí, ale všechny zahodili. V polovině druhé části přišel hezký moment pro Brno. Mladík Vojta Kučera utekl vítkovické obraně a vstřelil svůj první gól za juniorský tým. Po kontaktní brance přišlo zbytečné vyloučení Slámy a domácí opět trestali. Po 40ti minutách byl stav 2:5. Tohle bylo stále hratelné pro Buldoky, jelikož ve stejném počtu hráčů na hřišti byli junioři vzdorovačným soupeřem. Jenže ve třetí třetině přišel zkrat. Během sedmi minut domácí rozhodli zápas. Rychlý gól na začátku třetiny, další hloupý faul a chyby v obraně znamenaly vedení Vítkovic už 9:2. Poté se hra srovnala, domácí polevili a Buldoci se tak dostávali do šancí. Nebýt zbytečných vyloučení a chyb v obraně, možná by se zápas vyvíjel úplně jiným směrem. Skóre pak upravil minutu před koncem Martin Fajt, také svou první brankou v juniorském dresu, který stanovil konečný výsledek v poměru 9:3 pro domácí.
 
1. SC TEMPISH Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 9:3
branky: 6. Radek Šomodi, 7. Petr Šomodi, 14. Daniel Filip, 16. Petr Šomodi, 32. Martin Ulman, 42. Tomáš Hanzlík, 47. Petr Šomodi, 47. Tomáš Hanzlík, 48. Pavel Balusek - 8. Tomáš Kadavý (Dominik Sláma), 27. Vojtěch Kučera, 58. Martin Fajt; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 3:4; využití: 4:0; diváků: 87; zásahy brankářů: Denis Jasiok 24 - Jakub Flek 16, Jaroslav Šlagor 4; po třetinách: 4:1, 1:1, 4:1
 
Nedělní zápas znamenal pro Buldoky důležité vítězství za 3 body. Do Brna přijel nováček soutěže, tým Panthers Otrokovice. Oba dva týmy měly před zápasem na kontě porážku, což znamenalo, že se o body ztrhne velký boj. Domácím vyšel start zápasu na výbornou. Už po necelých 7 minutách měli po dvou brankách Koláčného a jedné Kotačky třígólový náskok, čímž lehce nalomili otrokovickou psychiku. Poté se hra uklidnila, hrál se vyrovnaný florbal nahoru dolů. Ke konci třetiny přišel z ničeho nic první gól Otrokovic, o který se postaral střelou pod horní tyč Haša. Stav po prvních 20ti minutách tak byl 3:1. Ve druhé třetině se dvojka mladých pušek Oliver Gold a Tomáš Kotačka postarala o navýšení skóre až na 5:1. Po drtivém tlaku domácích Buldoků ale opět přišla nečekaná branka hostů a opět se o ni postaral Haša. Domácí, ale ve hře nepolevili a po důsledném tlaku do branky v podání druhého útoku a zakončujícího Slámy šli znovu do vedení o čtyři branky. Otrokovičtí zkusili 15 sekund před koncem druhé třetiny riskantní hru v power play, která jim, ale nevyšla. Míček letící do odkryté klece nepovoleně zastavil Štěpánek a rozhodčí nařídili trestné střílení. To si vzal na starost kanonýr Petr Koláčný, který tak přesnou střelou k tyči dovršil hattrick. Stav 7:2 po dvou třetinách už znamenal dostatečný náskok pro domácí. Ve třetí třetině domácí slavili dalšího střelce hattricku. O ten se postaral novic v brněnském dresu Kotačka, který se trefil potřetí a opět po nahrávce Olivera Golda. Tato dvojice zaznamenala dohromady 8 kanadských bodů a výrazně pomohla domácím ke skalpu Otrokovic. Pro Buldoky znamenala výhra 8:2 před skvělým publikem důležité první body do tabulky skupiny F.
 
itelligence Bulldogs Brno - PANTHERS OTROKOVICE 8:2
branky: 4. Petr Koláčný (Michal Stráský), 7. Tomáš Kotačka (Ondřej Lorenc), 7. Petr Koláčný (Michal Pešák), 25. Oliver Gold (Tomáš Kotačka), 27. Tomáš Kotačka (Oliver Gold), 39. Dominik Sláma (Oliver Gold), 40. Petr Koláčný (TS), 51. Tomáš Kotačka (Oliver Gold) - 17. Jakub Haša, 32. Jakub Haša; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 0:0; využití:0:0; diváků: 79; zásahy brankářů: Jakub Flek 11 - Martin Vičánek 30; po třetinách: 3:1, 4:1, 1:0