Ohlédnutí za turnajem PFC

V praze se konal turnaj Prague Floorball Cup. Trenéři družstev se ohlédli za působením jejich týmů. 
Tým G07

Na PFC mini se dívčí tým Bulldogs Brno zúčastnil kategorie G07. Tento turnaj se stal historicky prvním mezinárodním mimobrněnským turnajem, kterého se mladé Buldočky ročníků 2007 – 2010 zúčastnily. 
Celkem se kategorie G07 zúčastnilo pět kvalitních dívčích týmů, systémem každý s každým. První utkání Buldočky odehrály s týmem ACEMA Sparta Praha. Herně vyrovnané utkání soupeřky překlopily na svou stranu kvalitnější hrou na míčku a využitím šancí. Konečné skóre 1:4. Druhé utkání proti Florbalové akademii Mladá Boleslav bylo od začátku hráno ve vysokém tempu se spoustou šancí na obou stranách. V utkání jsme se mohli spolehnout na výkon brankářek v rozhodujících fázích zápasu a využívání šancí, které si mladé Buldočky vytvářely po celý zápas. Výsledek 7:5 pro Bulldogs Brno potěšil i početnou skupinu rodičů – fanoušků. Poslední sobotní zápas s týmem MMKS Podhale Nowy Targ skončil po trpělivé hře při dobývání soupeřovy branky a úspěšném bránění brejků polského týmu dalším vítězstvím 4:1. Po sobotě patřilo Buldočkám druhé místo v průběžné tabulce. Poslední utkání ve skupině proti FAT PIPE Florbal Chodov - hráno v neděli dopoledne, bylo přímým soubojem o druhé místo ve skupině, které zajišťovalo účast ve finále A. Utkání bylo hráno v bouřlivé atmosféře, hrál se aktivní, útočný florbal. Podařilo se nám odskočit na rozdíl čtyř branek, který ale soupeřky dokázaly kvalitní zlepšenou hrou smazat a ke konci utkání se dostaly do vedení. Vyrovnávací branka na 7:7 padla v samotném závěru utkání a byla výsledkem naší touhy a vůle uspět také v tomto zápase. Tento výsledek poslal mladé Buldočky do finále.
Finálové utkání proti ACEMA Sparta Praha se hrálo před zaplněnými ochozy a začalo lépe pro Bulldogs Brno. Vytvořené šance se ale nepodařilo proměnit a soupeřky převzaly iniciativu, která vyústila k jejich vedení 2:0 po prvním poločase. Ve druhém poločase Buldočky zvýšily tlak na bránu a vytvářely si další šance, branka ale byla nedobytná a střely končily na výborné brankářce soupeře. Ke konci utkání soupeřky vsítily další dva góly, utkání kontrolovaly a dovedly do vítězného konce. Skóre finálového utkání 0:4.
Během dvou dnů měli hráčky, rodiče a trenéři možnost poznat a zažít atmosféru turnaje, získat spoustu florbalových i mimoflorbalových zkušeností. Hráčky měly možnost si zahrát utkání s kvalitními soupeřkami, které jim pomohou v jejich další florbalové kariéře. Závěrem chceme poděkovat všem hráčkám za kvalitní výkony a rodičům za mimořádnou podporu po dobu celého turnaj.
 

Tým G04
 
Na Prague Floorball Cup jsme s týmem starších žákyň vyrazily hlavně z důvodu abychom trochu oživili sezónu a poměřily síly a dovednosti s týmy, které v sezóně nepotkáváme. Holky se těšili, že se střetnou i proti zahraničním soupeřkám, ale to se jim kvůli losu skupiny a také kvůli nízkému počtu zahraničních týmů v této kategorii nepoštěstilo. Sebou jsme vezli hned 4 mladší žákyně, které se do starších začínají teprve zapojovat a norálně hrají 3plus1. Výkonostně jsme dokázaly držet tempo pouze se Znojmeme, s Dragonkami a s Benešovem. V zápasech proti Olomouci, FBŠ Bohemians a Chodovu nám soupeřky ukázaly svoji kvalitu a hlavně naše rezervy. V tomto ohledu to bylo velice přínosné jak pro mě pro trenéra, tak dozajista také pro hráčky, které následující víkend předvedly velice pěkné výkony v jejich soutěži. 
 

Tým B02 

V rámci turnaje mužstvo sehrálo 5 utkání, 3 ve skupině a 2 v rámci vyřazovacích bojů. Ve čtyřčlenné skupině jsme měli pozdější finalisty turnaje, se kterými jsme padli po boji těsně o jeden gól. 
BB – FBC Draci Říčany 6-7 (lepší výsledek nás stálo 5 gólů ve vlastní přesilovce… a rozdílový hráč v týmu soupeře)
BB – FBS Olomouc 3-4 (po nepovedeném začátku a individuálních chybách jsme prohrávali 0:3, po srovnání na 3:3 nás opět potopila vlastní přesilovka. V poslední minutě rozhodla soupeřova větší vůle po vstřelení branky)
Druhý den jsme jasně prohráli s týmem Black Angels A 0-6 (zde rozhodla větší florbalovost hráčů soupeře a únava z předešlého dne a probdělé noci)
V play off B jsme porazili Sokol Husovice 6-0 (ač jsme na dlouhé minuty zamkli soupeře na vlastní polovině, nedařilo se nám skórovat. Neustupováním od vlastní hry a nedisciplinovaností soupeře jsme uhráli jasný výsledek)
V dalším kole play off jsme skončili na městském rivalovi. BB - Hattrick Brno 2-4 (spousta zbytečných ztrát balónku a individuálních chyb proti hratelnému soupeři znamenal náš konec v turnaji)
 

Tým B04

Působení starších žáků na turnaji PFC připomíná příběh jako z pohádky.  V prvním zápase, kde nám skoro nic nefungovalo jsme prohráli 3:0 s týmem Draci Říčany. Do druhého zápasu nastoupil úplně jiný tým a nebylo to jenom změnou dresu. Už při rozcvičce bylo vidět, že kluci chtějí podat nejlepší výkon. Vyhráli jsme 8:0 nad Sharks Suchdol nad Odrou. Večer nás čekal zápas proti švédskému týmu TIERP IBK, který připomínal šachovou partii. Švédi čekali na obranné půlce na naše chyby v rozehrávce a dokázali je okamžitě potrestat. Naši obránci podali neskutečný výkon a perfektně bránili. Zápas měl dramatický konec a z vítězství 2:1 se nakonec těšil švédský celek. Po krátkém spánku a budíčku v 6 hodin jsme hráli proti Florbal Benešov. Za stavu 2:1 soupeř skóroval z brejku v naší přesilovce a zápas skončil remízou 2:2. Do play-off jsme tedy postupovali ze 4. místa a čekal nás brněnský soupeř ze Židenic. V malé tělocvičně se špatným povrchem dominovali obrany obou týmů a zápas byl infarktový. Čekalo se na 1. gól a po něm následovalo nekonečných 20 minut bránění. Hráči se neskutečně semkli a nedali jsme Židenicím moc šancí na vyrovnání. Ty, co si vytvořili perfektně vychytal gólman Martin Koudelka a zápas skončil 1:0. 
V neděli se šlo se do dalšího brněnského duelu proti Hattricku. Soupeř působil unaveně což jsme hned využili a vedli jsme 2:0. Vítězství bylo skutečně blízko, ale po chybě jsme dostali kontaktní gól. Byli jsme zaskočení a soupeř začal dominovat a vstřelil nám další 3 branky a to už byl náš konec.
Jsem hrdý na působení kluků na turnaji. Od zápasu k zápasu jsme se zlepšovali, hráči se semkli a kvalitní obranou odráželi útoky soupeře. Těšíme se na další turnaje.