Ohlédnutí za letními turnaji

Konec školního roku a začátek prázdnin byl ve znamení tradičních letních turnajů. Letos značně ovliněných pandemií.
Turnajů se tak zúčastnilo méně buldočích týmů, než tomu bylo v předešlých letech. Bez medaile však Buldoci neskočili. 

prague games


Do Prahy odjela dvě buldočí družstva v kategorii B12 a B18. Buldoci pak tvořili základ také v týmu Galaxy a v dorostenkách hostovaly naše hráčky v týmu Aligators. 


Kategorie B12 - Adam Konečný
Na turnaj Prague Games 2020 jsme vyrazili s cílem odehrát co nejvíce utkání a zapojit do zápasů také naše nejmladší hráče ročníku 2010.
Oba dva cíle se splnili a odehráli jsme maximální počet zápasů. Opět se nám podařilo postoupit do finále Pražských her - jednoho z nejlepších dětských mezinárodních turnajů.

V základní skupině jsme obdrželi celkově pouze 4 branky, což ovlivnila naše výborně fungující obrana a těší mě, že se můžeme chlubit takovou bilancí. Ve vyřazovacích bojích do finálového zápasu jsme dostali pouze jeden gól a to v semifinále proti Tatranu. Turnaj splnil vše, co měl a můžeme se společně radovat ze stříbrné medaile kdy jsme podlehli až ve finálovém zápase pouze Olomouci.

Chtěl bych poděkovat VŠEM divákům, rodičům, fanouškům ale také našim juniorům. Všichni vytvořili bezkonkurenčně jednu z nejlepších atmosfér celého turnaje. Takový zážitek budeme společně prožívat ještě několik dní. Největší DÍKY potom patří našim hráčům, kteří skvěle reprezentují klub.
Po bronzu z roku 2017, stříbru z roku 2018, zlatu z roku 2019 letos odvážíme stříbrnou medaili. Těší mě, že na jednom z nejlepších mládežnických turnajů jsme 4 roky po sobě minimálně mezi TOP 4 týmy z toho 2x jako finalisté. Tím se nemůže chlubit úplně každý a proto jsem rád, že jsme na dobré cestě.

Gratuluji hráčům k medaili a všem přeji krásné léto.

Zápasy základní skupiny:

BB vs. Sparta Red - 5:3
BB vs Kladno - 9:1
BB vs Fbš Bohemians - 10:0

PLAYOFF
Osmifinále: BB vs Prague Tigers - 3:0
Čtvrtfinále: BB vs Florbalová akademie MB - 8:0
Semifinále: BB vs Tatran RED - 2:1
Finále: BB vs Olomouc - 2:5


Kategorie B18 - Miroslav Vybíral
Prague Games Do Prahy jsme už odjížděli s užším kádrem, i když nám chyběli někteří hráči, kteří by mohli být pevnou součástí týmu, ale bude záležet na jejich přístupu.

Na turnaji se nám podařilo vyhrát 5x v řadě, otáčet utkání za nepříznivého stavu a zahrát pěkné utkání s Bohemkou.
Umístili jsme se mezi 8 nejlepšími týmy v kategorii B18 a dokázali jsme si, že když budeme na sobě pracovat a dělat věci, které si řekneme, můžeme být úspěšní.
Na turnaji jsme opět zjistili naše slabá místa a věci, které potřebujeme do začátku sezóny zlepšit. Doufám, že nám PG ukázali cestu a budeme všichni ještě více na sobě pracovat a hlavně spolupracovat, abychom v září byli READY a mohli si splnit cíle!

Děkuji hráčům, že se na turnaji ne jen prezentovali na hřišti, ale i mimo něj, když svůj klub reprezentovali a hlavně podporovali!


oPEN GAME

Na "domácím" turnaji v Brně se na konci školního roku objevilo více týmů. 


Elévky – Luboš Fiedler, Tonda Jurtík, Lída Pekárková
V letošním ročníku HOG2020 jsme chtěli přihlásit naše elévky do kategorie GU11 (elévky) tak, aby si zahrály a porovnaly síly se stejně starými děvčaty z ostatních oddílů. Bohužel nakonec se do turnaje v této kategorii přihlásilo málo týmů a tak jsme byli nuceni hrát kategorii BU09 (přípravky) s chlapeckými týmy. Na začátku turnaje byl znát téměř 3 měsíční výpadek v tréninku a také nezkušenost ve hře 5+1. V základní skupině bylo 11 týmů a to nám zajistilo velkou porci zápasů a také dostatečný prostor pro zlepšení naší vlastní hry.

První den turnaje se buldočky na hřišti hledaly a tomu také odpovídaly výsledky a zisk 3b ze 3 zápasů. Druhý den byl herní projev lepší, holky si začaly věřit, nezbavovaly se zbytečně míčku, nabíhaly si do volných prostorů a díky tomu připsaly dalších 7b ve 3 zápasech. Během třetího dne jsme odehráli další 4 velmi kvalitní utkání a zakončili skupinu 5. místem se ziskem velmi pěkných 16 bodů. Toto umístění nám do čtvrtfinále určilo soupeře v podobě týmu Gullivers Brno.

Čtvrtfinálové utkání jasně ukázalo, jak velký rozdíl v naší hře dělá sebevědomí hráček a jejich odvaha vzít na sebe odpovědnost. Utkání holky začaly odvážně, nezbavovaly se míčků a tento sebevědomý výkon nám přinesl zasloužené vedení 2:0 po polovině utkání. Bohužel ve druhé polovině buldočky již tak sebevědomě nevystupovaly a začaly se zbavovat míčků a to dalo šanci soupeři vrátit se do hry. Naštěstí čtvrtfinále pro nás mělo šťastný konec a tak jsme díky bojovnosti a touze uspět, která buldočky provázela celým turnajem, mohli slavit vítězství 3:2, postup do semifinále a sledovat vítězný taneček našich věrných fanoušků v publiku.

V semifinále jsme se utkali s týmem Vítkovic. Utkání se hrálo v nové hale na ulici Vodova. Soupeř, se kterým jsme již ve skupině prohráli výrazným rozdílem, velká hala, nové prostředí a únava z předchozích 11ti utkáních. To vše na holky dolehlo a i přes velkou snahu buldočky nedokázaly výbornému soupeři vzdorovat celý zápas. Po prohře 0:7 s budoucím vítězem turnaje jsme se s turnajem za potlesku našich fanoušků rozloučili. Buldočky po utkání převzaly zasloužené bronzové medaile a pohár za krásné sdílené 3. místo v turnaji.
Závěrem bychom chtěli poděkovat všem hráčkám za předvedenou hru, za snahu během celého turnaje, chuť a touhu ukázat, že florbal chtějí hrát a rodičům za neskutečnou obětavost a podporu během celého turnaje.
Všem buldočkám ročníku 2009, které přecházejí do kategorie mladších žákyň děkujeme za úžasnou spolupráci a přejeme ať je florbal baví a mají z něj radost.
 
 

Mladší žákyně – Petra Krejčíková, Kuba Hanák, Luboš Fiedler
Mladší žákyně se zúčastnily turnaje HOG 2020 v kategorii BU11 (elévové), protože GU13 (mladší žákyně) nebyla pro malý počet přihlášených týmů otevřena. V této kategorii bylo celkem 21 chlapeckých a 2 dívčí týmy.

V základní skupině jsme se utkali s týmy Židenic, Hořic, Wizards Praha a Hattrick Brno. První utkání jsme proti týmu Židenic zvládli s přehledem a po pěkném výkonu vyhráli. V druhém utkání jsme se museli obejít bez početné skupiny hráček ročníku 07, které posílily v souběžně hraném utkání naše starší žákyně. Ostatní hráčky tak dostaly v tomto utkání značný prostor, ale v utkání s velmi kvalitním týmem Wizards Praha (budoucí vítěz této kategorie) se projevila větší florbalová kvalita soupeře a zápas jsme zaslouženě prohráli vysokým rozdílem. Třetí utkání bylo z našeho pohledu asi nejslabší a náš výkon neodpovídal tomu, jak bychom se chtěli prezentovat. Tým Hattrick Brno jsme sice porazili, ale spíše díky naší bojovnosti než florbalovému umu. V posledním utkání skupiny proti týmu z Hořic jsme však již podali výkon lepší a zaslouženě vyhráli výrazným rozdílem. Skupinu jsme se ziskem 9 bodů zakončili na 2 místě.
První utkání play off proti týmu Gepardů jsme zvládli velmi dobře a holky zde prodaly zkušenosti, které získaly během utkání ve skupině. Po zasloužené výhře 3:0 jsme postoupili do čtvrtfinále. Zde jsme nastoupili proti týmu Gullivers Brno. Zápas byl velmi vyrovnaný a holky předvedly výkon na hranici svých možností. Bohužel ani to nestačilo a po prohře 3:1 jsme se s turnajem rozloučili. Holkám docházely síly a měly problém zvládnout tlak čtvrtfinálového utkání a silné atmosféry na hale. Vyřadil nás budoucí finalista této kategorie.

Celkově hodnotíme turnaj jako velmi povedený. Prohráli jsme pouze proti oběma finalistům této kategorie. Holky získaly mnoho zkušeností a zápasy nám ukázaly, na čem je potřeba dále intenzivně pracovat. Menší výtku máme snad jen k tomu, že se tento turnaj nehraje podle kategorií pro následující sezonu. Byla by to ideální příležitost využít ho pro přípravu na následující sezonu. Na závěr bychom chtěli pochválit všechny holky za předvedené výkony a nasazení a rodiče za podporu.     
 


Mladší žáci Orange – Zdeněk Bajnar
Základní skupinu jsme začínali s týmem Snipers Třebíč, i když nás soupeř na začátku utkání překvapil svou aktivní hrou a dobrým napadáním, dokázali jsme zvítězit poměrem 7:3. Druhé utkání ve skupině proti Panthers Praha bylo velice vyrovnané. I když jsme prohrávali 0:3, dokázali jsme se vzpamatovat a dotáhnout se na rozdíl jediné branky. Panterům se podařilo vstřelit poslední branku zápasu a zvítězit 4:2. Páteční první zápas jsme hráli proti Znojmu Laufen. Věděli jsme, že Znojmo do toho půjde naplno, protože měli na svém kontě jen jednu výhru. Dali první branku a my jsme opět dotahovali. Nakonec jsme zápas otočili a vyhráli poměrem 4:3. Ve večerním zápase nás čekal Uherský Brod. Do zápasu jsme vstoupili výborně, dali jsme první dvě branky a kontrolovali jsme celé utkání. Každým zápasem jsme se zlepšovali, a to se potvrdilo v posledním zápase ve skupině.
 
V prvním kole play-off jsme narazili na tým TROOPERS black. Dokázali jsme zvítězit poměrem 8:2. V osmifinále jsme se opět utkali s Panthers Praha. Soupeře jsme již znali ze skupiny. Tím pádem jsme měli možnost lépe se připravit. Začátek utkání se nám povedl, měli jsme hodně šancí, přesilovku i hodně střel, jen ten gól tam chyběl. Soupeř ukázal svou sílu a nasázel nám tři branky. V závěrečném tlaku, kdy jsme šli i do šesti hráčů v poli, se nám podařilo dát pouze jeden gól a soupeř tak zvítězil 3:1.
 
Chtěl bych poděkovat svému kolegovi Michalovi Skřivánkovi za výbornou spolupráci na střídačce. A určitě i všem rodičům a fanouškům, kteří nás podporovali celý turnaj. DĚKUJI !!!
 
 

Mladší žáci Black – Adam Konečný
Na turnaj jsme se připravovali a chtěl jsem, aby se zde projevila část "letní přípravy" a mohl jsem vidět posuny.
Základní skupinu jsme po výhrách 8:1 nad Královehradeckým krajem, 4:1 nad Zlín Lions, 11:0 nad Gullivers B a 6:1 nad Spartou B ovládli. Naše hra se postupně zlepšovala a také přicházeli další soupeři. V prvním kolem PLAY-OFF jsme narazili opět na zápas ze skupiny proti Gullivers B a opět se nám podařilo zvítězit v poměru 16:0. V Osmifinále nás na hale Morenda čekal zápas s Libercem, který jsme zvládli  a zvítězili 11:0. Ve čtvrtfinále nás čekal soupeř, který porazil náš druhý tým na turnaji BU13 Orange a proto jsme chtěli jedině zvítězit. Poprvé jsme na turnaji hráli na velkém prostoru a nepodařil se nám vůbec vstup do utkání - 2x jsme prohrávali a museli dotahovat. Nakonec jsme však zápas otočili a podařilo se nám zvítězit 6:3. 
 
Našim soupeřem v nedělním semifinálovém utkání byla Sparta. Vstup do utkání se nám povedl - vedli jsme 1:0. Sparta nakonec zápas vyhrála když se jí podařilo otočit a odskočit na více brankový rozdíl. 
 
Podařilo se nám tedy alespoň "obhájit" bronzovou pozici v minulého roku. Chtěl bych poděkovat Gábě za pomoc při turnaji a také VŠEM rodičům a fanouškům. Po celý turnaj jste nás podporovali a bylo to skvělé. V semifinálovém zápase i když jsme prohrávali před zaplněnou halou Tesla jste nás povzbuzovali. DĚKUJI !!!


Starší žáci - David Kyzlink
Na turnaj Open Game v kategorii starších žáků jsme postavili tým složený z ročníků 2006 a doplněný pár hráči ročníku 2005. Trenérský tým utvořilo duo David Kyzlink, trenér mužského A-týmu a Radim Komínek, dlouholetý trenér mládežnické buldočí smečky.
Tým plný mladých florbalových nadějí se v základní skupině postupně vypořádal se Sniper Bratislava (3:0), FBC Ostrava (3:1), Panthers Praha (4:2). V posledním utkání v základní skupině se pak starší žáci postavili  ACEMA Sparta Praha Blue. V tomto utkání šlo o první místo v tabulce základní skupiny. Pražané však mladým Buldokům uštědřili florbalovou lekci a vyprovodili je v poměru 0:7. Nutno však podotknout, tým pražanů se skládal výhradně z hráčů ročníku 2005, tedy vesměs o rok starších a zkušenějších kluků než byli Buldoci.
Do play off starší žáci vstoupili utkáním proti FbŠ Bohemians z Prahy. Začali velmi dobře a dostali se do vedení 3:0. Poté zelenobílí zabrali a otočili stav na 3:4 z pohledu Buldoků. Ti však nesložili zbraně a do konce základní hrací doby se jim podařilo vyrovnat na 4:4. Utkání šlo do nájezdů ve kterých větší zručnost ukázali kluci v oranžovočerných dresech. V dalším kole play off nás čekal nevyzpitatelný Fbc Šternberk. Buldočí mladá krev však přiložila pod kotel a hrálo se téměř stále na polovině soupeře, bohužel nás srážela nízká produktivita a tak jsme si odnesli jen hubené vítězství 2:1. V poslední hrací den turnaje nás čekalo čtvrtfinále a v něm FBC Liberec. I přes obrovskou snahu mladých Buldoků se nám nepodařilo vstřelit branku a odcházeli jsme tak poraženi 0:2. Nutno zmínit, že Liberec si nakonec došel v turnaji až pro celkové vítězství a tak aspoň konec v turnaji bolel o něco méně.
 
"Chtěl bych hráčům moc poděkovat za turnaj, byl to pro mě návrat do let kdy jsem s trénováním začínal právě u kategorie starších žáků, ale posledních 14 sezon jsem se pohyboval výhradně u družstva juniorů a poté mužů. Jsem rád, že jsem na vlastní oči mohl vidět, že nám v klubu vyrůstají další skvělí hráči a adepti pro mužský A-tým. Děkuji."




Junioři - Miroslav Vybíral
Do brněnského turnaje Open Game jsme vstupovali s širším juniorským kádrem, který čítal 33 hráčů. Každý hráč měl tím pádem moznist ukázat, jestli chce na sobě pracovat a má vůli bojovat o své místo v základní sestavě do sezóny. Na turnaji jsme hlavně sledovali hráče, jejich herní projev a jejich přístup k zápasům. Vyzkoušeli jsme si věci, kterými bychom se rádo prezentovali ve hře a víme, na čem musíme v přípravě dále pracovat. Jsem rád, že nám mohli hrát všichni hráči a mohli jsme je vidět v zapasovém vytížení. Jsme stále v přípravě, ale oproti loňskému roku můžeme reagovat na věci dříve než v sezóně. Tento turnaj hodnotím pozitivně, protože nám to ukázalo první bolesti, kterými se musíme zaobírat a zlepšit. Doufám, že hráči po této zkušenosti budou na sobě pracovat, abychom byli do kvalifikace připraveni.