Muži znovu vítězní! Ženy na Vítkovice nestačily

V rámci KidMove víkendu se na hale Sportpoint konala dvě utkání – ženy v sobotu nestačily na extraligového favorita Vítkovice, naopak muži v neděli poslali Jaroměř domů s prázdnou po výhře 6:0.
Jakub Hanák | 13.9.2020

sabca.jpgSobotní program byl zakončen extraligovým utkáním mezi Bulldogs a Vítkovicemi. Jeden z favoritů nejvyšší ženské soutěže nezaváhal a odvezl si domů všechny tři body po výsledku 0:9. I přes na první pohled hrozivé skóre předvedly Buldočky dobrý týmový výkon, který podpořila skvěle chytající Sabina Dvořáčková. Na tu šlo během zápasu hned 53 střel! Klíčovou hráčkou vítkovických byla staronová posila a slovenská reprezentantka Michaela Šponiarová, která na brněnskou defenzivu vyzrála hned čtyřikrát a zaslouženě získala titul nejlepší hráčka utkání.

Bulldogs Brno vs. 1. SC Tempish Vítkovice 0:9

Další utkání čeká hráčky Bulldogs 20. září v Praze, kde vyzvou Panthers. Doma se pak představí o týden později, tedy 27. září a budou hostit opět pražský tým - Tigers. 



 
krystof.jpgV neděli večer přijel pod Špilberk tým Jaroměře. Utkání bylo už od první minuty vyhrocené a oba týmy nešly pro ránu daleko. Skóre utkání otevřel po akci prvního útoku Matěj Surkoš usměrněním Žižkovy přihrávky do sítě. Uběhlo jen pár sekund a Buldoci své vedení zdvojnásobili a získali klid na své hokejky. Zásluhu na tom má Filip Sedmera, který se protáhl podél mantinelu a rychlou střelou nedal Völgyiovi šanci. První třetinu zcela ovládl domácí tým, jenže ve druhé třetině byla Jaroměř nebezpečnější. I přes to se Buldokům podařilo zvýšit vedení na 3:0, divoké střídání (střela, dorážka, dorážka, střela a gól) zažil Martin Fajt. Ten také o chvíli později připravil skvělou pozici pro Sedmeru a na tabuli svítilo skóre 4:0. Ve třetí třetině emoce plály a nic už je nemohlo zastavit. Černooranžovým trvalo dlouho, než se jim podařilo popáté překonat hostujícího brankáře, ale stálo to za to. V končící přesilovce napálil míček do branky Adam Konečný. Na 6:0 pak zvyšoval kapitán Miroslav Kladivo z trestného střílení, za jehož provedení by se nemusel stydět kdejaký švédský profesionál. Na skóre zápasu už nic nezměnila ani šarvátka po závěrečné siréně a Buldoci tak zůstávají stoprocentní. Hráčem utkání byl vyhlášen brankář Kryštof Bartek, který předvedl skvělý výkon – za svá záda nepustil ani jednu z 20 střel soupeře!

Bulldogs Brno vs. TJ Sokol Jaroměř 6:0

Na nejbližší utkání Buldoci vycestují na Kladno. 26. září pak přivítají Ústí nad Labem. 


 
Hodnocení utkání žen - Tereza Halaštová, Jiří Uher, Michaela Šponiarová, Jiří Velecký                         Hodnocení utkání mužů - David Kyzlink, Kryštof Bartek, Jakub Kubina, Roman Balcar