Muži úspěšní proti Havířovu, ženy na body nedosáhly

Mužský A tým se dokázal oklepat z nepříjemné prohry s Torpedem Havířov a porazil druhý havířovský celek Slovan 9:3. Ženský tým se střetl s FbŠ Bohemians, avšak navzdory dobrému výkonu proti favoritovi neuspěl, Buldočky prohrály 2:7.

24.10.2021

Muži vs. Havířov 9:3

Muži vstoupili do zápasu s Havířovem skvěle. Už po pěti minutách vedli 2:0 a lví podíl na tom měl Adam Konečný. První branku vstřelil a při druhé vybídl skvělou přihrávkou ke gólu slovenského reprezentanta Martina Grlického. Buldoci pokračovali v aktivitě a vybojovali třetí gól, tentokrát se po krásné individuální akci prosadil obránce Lukáš Michálek. Závěr první třetiny však patřil hostům, kteří se zásluhou Ivana poprvé v zápase prosadili.
Druhá třetina byla z pohledu domácích Buldoků velmi špatná. Slovan snížil na dostřel a brněnská hra byla plná nervozity a chyb. K vidění bylo mnoho tvrdých soubojů, pohledných florbalových akcí se diváci nedočkali.
Ve třetí třetině však Buldoci našli svůj rytmus a převzali kontrolu nad utkáním. Důležitým momentem byla rychlá branka Matyáše Němce, která Bulldogs uklidnila. Deset minut před koncem po několika rychlých přihrávkách dával ten samý hráč pátý gól Buldoků a Havířovu začalo téct do bot. Při snaze o zdramatizování akorát začal nabízet šance soupeři. V oslabení to Buldokům ještě nevyšlo, ale o pár minut později už ano, po dobré černé práci Mráze se znovu prosadil hráč zápasu Michálek. Když Grlický po chybné rozehrávce Slovanu upravoval na 7:2, už se zdálo, že je hotovo. Havířov to ještě zkoušel v šesti a dočkal se i branky, Haltmara prostřelil se štěstím po druhé v zápase Kozelský. Na 8:3 však vzápětí zvýšil po střele do prázdné branky Grlický a završil tak svůj hattrick. O poslední úpravu skóre se pak postaral Lukáš Mráz. Bulldogs porazili Slovan Havířov 9:3.
 
Highlights:



Hodnocení:



Ženy vs. Bohemians 2:7

Zatímco muži vedou prvoligovou tabulku, ženám se zatím nedaří odlepil se ode dna té extraligové. V neděli se v Brně představil výběr Bohemians, jeden z favoritů soutěže. Buldočky předvedly bojovný výkon, možná nejlepší v sezoně, ale ani to na body nestačilo. Minuta uběhla od úvodního hvizdu rozhodčích a hosté už vedli. Buldočky se však nevzdávaly a držely obraz hry vyrovnaný. Velkou šanci na vyrovnání skóre měla Němcová, ale v samostatném úniku nezakončila přesně. I když první třetina nakonec skončila 0:3 z pohledu domácích, hráčky Bulldogs se rozhodně neměly za co stydět.
Do druhé třetiny vstoupily domácí hráčky ve stejné bojovné náladě a s odhodláním. Na 0:4 sice zvyšovaly Bohemians z přesilovky, ale jen o pár okamžiků později prolomila střeleckou smůlu domácí Ema Brucháčková. První branka viditelně vlila Bulldogs krev do žil, protože jich bylo hned plné hřiště. Obzvlášť nebezpečná byla lajna juniorek Bolfová – Pešková – Spoustová – Němcová, doplněné o Pospíšilovou. Ke konci druhé třetiny se hrál hezký florbal nahoru dolů s šancemi na obou stranách, ale další branky se diváci před přestávkou nedočkali.
Ve třetí třetině se však ukázala kvalita soupeře. Postupně dokázaly hráčky Bohemians odskočit až na 1:7. Buldočky však stále bojovaly a nakonec se dočkali zaslouženého gólu. Po nenápadné střele od mantinelu se radovala Tereza Pešková. Tato branka byla odměnou za skvělou práci, kterou mladé hráčky odváděly. I přes závěrečné snažení už žádný další míček v jedné z branek neskončil a Bohemians odjely domů s výhrou 7:2. Buldočky jim ji však rozhodně nedaly zadarmo.


Highlights:


Hodnocení: