Muži se vrací z Karlových Varů s prázdnou

Muži poprvé v nové sezoně prohráli, na hřišti loňského vítěze 1. ligy Karlových Varů padli 8:6. K vítězství nepomohl ani hattrick Adama Konečného.
Jakub Hanák | 28.9.2020

Utkání na severozápadě Čech bylo pro Buldoky prvním po více než dvou týdnech. Dlouhou pauzu způsobily odložené zápasy s Kladnem a Chomutovem. Oba týmy byly kvůli výskytu onemocnění Covid-19 u některých hráčů v karanténě a tyto duely musely být odloženy.
Zápas v Karlových Varech začal pozvolně. Skóre utkání mohl otevřít Konečný, ale sám před brankou trefil jen gólmana. A tak se činili domácí, přesilovku využil Zavadil. O chvíli později však Žižka vystihl soupeřovu rozehrávku a nabil Adamovi Konečnému, který se tentokrát nemýlil. První třetinu plnou šancí zakončili lépe Hurikáni, byl to opět Zavadil, kdo prostřelil Bartka.
Divokou druhou třetinu začali lépe Buldoci. Nejprve srovnával z předbrankového prostoru Matěj Surkoš a o pár sekund později otočil skóre ve prospěch hostí perfektní střelou Tomáš Pešek. Toto vedení ovšem nemělo příliš dlouhého trvání, domácí v přesilovce vyrovnali. Klápa vyzval pěknou přihrávkou ke skórování Nicklase, který poslal míček do odkryté klece. Vedení Hurikánům vrátil Nushart, který se nejrychleji zorientoval před Bartkovou brankou a se štěstím poslal skákající míček do sítě. Divoká druhá třetina pokračovala vyrovnáním Miroslava Kladiva. Tomu se podařilo získat míček za Váradiho brankou a rychlou zasunutím vstřelil celkově osmou branku zápasu. V poslední minutě Bulldogs znovu odskočili do vedení zásluhou Adama Konečného, ale Hurikáni zvládli opět vyrovnat ještě před druhou sirénou. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 5:5.
Klíčový moment zápasu přišel v 49. minutě, Karlovy Vary zásluhou Emlara získaly vedení 6:5. Domácí hráči těžili z pozitivní energie, kterou jim tato branka dodala, a přidali dvě další. Hattrick dovršil Daniel Nicklas. Pro Buldoky byl stav 8:5 velmi nepříznivý. V závěru zkoušeli hrát v 6 proti 4 (domácí Matyáš Velc dostal červenou kartu za předčasné opuštění trestné lavice), avšak vstřelili jen jednu branku. O tu se postaral Adam Konečný, pro kterého to byla třetí branka v zápase. I přes mohutný tlak v závěru už další gól nepadl a na tabuli svítil stav 8:6 pro domácí tým Karlových Varů.


Ohlasy po utkání: