Muži přetlačili Štíry v prodloužení, ženy trápily Tatran

A tým mužů veze z Českých Budějovic dva body za výhru 5:4 po prodloužení, bonusový bod vystřelil Michal Valachovič. Buldočky pořádně potrápily favorizovaný Tatran, ale kvůli několika slepeným gólům ve druhé třetině na body nedosáhly a prohrály 6:5.
Jakub Hanák | 20.11.2022

Jako první šly do akce v sobotu večer ženy. Ty se představily na hřišti třetího Tatranu Střešovice, se kterým svedly naprosto vyrovnanou bitvu. Domácí florbalistky sice vedly jako první, ale Buldočky dokázaly zásluhou sester Brucháčkových zápas otočit a v půlce utkání vedly 3:1. Jenže poté přišel zlomový moment zápasu. V průběhu 37. minuty dokázal Tatran vstřelit hned tři branky a naprosto utkání otočit. Minutu před druhou přestávkou pak Střešovice přidaly ještě jeden gól, Buldočky tak do třetí třetiny vstupovaly za stavu 5:3 pro soupeřky. Tatran navíc vedení rychle navýšil na 6:3. Bulldogs Girls to však nevzdaly a postupně zápas díky trefám Emy Brucháčkové a Michaely Žákové zdramatizovaly, bohužel na vyrovnání už nezbyl čas. Herně vyrovnané utkání tak dopadlo lépe pro domácí Tatran.
Příští víkend čeká Buldočky výlet na hřiště dalšího velkého favorita, FBC Ostrava.
 




Mužský A tým se v neděli představil na hřišti týmu na hranici postupu do play off, českobudějovických Štírů. Ti se jako první ujali vedení, ale o rychlé vyrovnání se postaral Šubrt. Domácí si sice vzali vedení zpět, ale Buldoci opět vyrovnali, v přesilovce pálil Adam Konečný. Do šaten pak šli Bulldogs díky teči Matyáše Němce šťastnější. Druhá třetina branky nenabídla, zato v té třetí to ještě bylo pěkné drama. Ve 48. minutě Budějovice srovnaly a v 55. minutě pak dokonce odskočily do jednobrankového vedení. Dvě a půl minuty před koncem však při hře šesti proti čtyřem vyrovnal Adam Konečný a zápas tak dospěl do prodloužení. Pro Buldoky se jednalo o první prvoligový zápas v sezoně, který neskončil už po 60 minutách. Po minutě hry tři na tři se prosadil Michal Valachovič, který tak rozhodl o druhém bodu pro Brno.
Buldoci se nyní osamostatnili na čtvrté příčce prvoligové tabulky. Nad pátými Gullivers mají náskok šesti bodů, avšak na druhé místo držené Ústím a Hattrickem ztrácejí jen bod.