MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ SE V BRNĚ ODEHRAJE V SRPNU

Florbalové mistrovství světa juniorů, které se mělo uskutečnit v Brně na přelomu dubna a května, se přesouvá na pozdější termín v létě tohoto roku. Moravská metropole nově přivítá nejlepší týmy světa od 25. do 29. srpna 2021. S ohledem na aktuální pandemickou situaci a její vývoj o tom rozhodla Mezinárodní florbalová federace (IFF).
Ve světě aktuálně platí velmi přísná protiepidemická opatření, která komplikují cesty národních týmů do České republiky, stejně tak ale i návrat zpět do své vlasti. Při volbě nového termínu přihlédla IFF ve spolupráci s Českým florbalem také ke skutečnosti, že v letních měsících by měla být situace příznivější než na jaře či na podzim, což dává turnaji větší prostor pro realizaci včetně jednoduššího cestování zahraničních týmů. Pomoci by mohla vyšší proočkovanost obyvatelstva. 

„Při hledání nového termínu jsme brali ohled na to, aby co možná nejméně zasáhl do nové sezony a také aby respektoval sportovní hledisko hráčů a přípravy. Aktuální sezona má vrcholit v červnu, hráči si tak budou moci odpočinout a začít přípravu, kterou by stejně absolvovali s ohledem na začátek sezony nové,“ přiblížil výběr data Tomáš Frank, generální sekretář Českého florbalu.

Nový termín respektuje i dostupnost brněnské haly Vodova, která je domovem šampionátu. Současně jsou na konci srpna dostupné dostatečně velké ubytovací kapacity, které by měly hráčům i realizačním týmům zajistit maximální možný komfort a také prostor pro vytvoření případné turnajové bubliny. 

„Mistrovství světa juniorů je vrcholem mládežnické kategorie a my chceme co nejvíce sportovcům umožnit se šampionátu zúčastnit. Samozřejmě nás mrzí, že aktuální situace nedovoluje uspořádání turnaje v původním termínu, všichni ale budeme pracovat na tom, aby šampionát v srpnu mohl proběhnout, a to v co nejvyšším standardu,“ okomentoval změnu Frank.