Mimořádně úspěšný květen pro mladé Buldoky

Buldočí mládež během květnových turnajů opět ukázala, že právem patří mezi tuzemskou florbalovou špičku.
O uplynulém víkendu se konal první ročník mezinárodního turnaje Ostravské hry, kterého se zúčastnila družstva elévů, mladších žáků a dva týmy juniorek. Všechna družstva turnajem prošla skvěle. 
 
Elévové bez ztráty bodu ovládli svou základní skupinu a postupně si poradili i se všemi soupeři v play-off. Osmifinále bylo jasnou záležitostí a Torpédo Havířov si z něj odvezlo náklad devatenácti gólů oproti jedinému gólu, který skončil v síti naší branky. Ve čtvrtfinále malí Buldoci přehráli tým 1. SC TEMPISH Vítkovice poměrem 5:2. Nejtěsnější výsledek se zrodil v semifinále proti FbC Frýdek-Místek, které rozhodl rozdíl jediného gólu v poměru 3:2. Ve finále se elévové v malém derby utkali s TROOPERS a dokázali ho ovládnout jednoznačným poměrem 7:1. Zvítězili tak v konkurenci 19 týmů.

ostrava.jpg c0708646-2adf-401f-aeec-993e14da86ed.JPG IMG_20220530_152449_904.jpg 

Kategorie mladších žáků byla nejpočetnější na turnaji a přestože čelili konkurenci dalších 23 týmů, během celého turnaje Buldoci nepoznali hořkost porážky. Nejprve jednoznačně zvítězili v základní skupině se suverénně nejlepším skóre 30:4 ze tří zápasů. Ve florbalové krasojízdě pokračovali také v dalších zápasech play-off. V osmifinále na jejich hokejkách skončily naděje polského týmu Poznań/Żytowiecko při skóre 9:4, ve čtvrtfinále si poradili s 1. SFK Havířov výsledkem 8:1. Náročný zápas plný emocí a extrémního nasazení přinesl semifinálový souboj s TROOPERS. Po nadějném úvodu dokázal soupeř smazat třígólové manko a zápas dokonce otočit, skóre se ale nakonec opět přiklonilo na stranu Bulldogs a po vítězství 8:7 čekal kluky poslední zápas a zároveň druhé turnajové derby proti Sokol Brno I EMKOCase Gullivers. V dramatickém a vyrovnaném finálovém zápase dokázali Buldoci svého soupeře nakonec zdolat poměrem 5:3.
 
Hned dva týmy reprezentovaly náš klub v kategorii juniorek, kde je čekala konkurence dalších šesti soupeřů. Holky vlétly do turnaje skvěle a oba týmy dokázaly zvítězit ve svých základních skupinách, takže postoupily do závěrečných bojů z prvních míst. Vítěznou vlnu týmu Orange nedokázal zastavit nikdo ani v  play-off, kdy nejprve ve čtvrtfinále porazily Torpedo Havířov 8:2, v semifinále 1. SC TEMPISH Vítkovice Blue 11:2 a ve finále pak jednoznačně přestřílely tým 1. SC TEMPISH Vítkovice Yellow 9:4, když v zápase vedly už 9:1. Dokonale tak pomstily druhý buldočí tým Black, který sice ve čtvrtfinále přehrál UKS Radzevia Radzewo 5:1, ale smolně pak neprošel branami semifinále a rozčarování z tohoto zápasu se nakonec podepsalo i na neúspěšném souboji o třetí místo, kdy prohrály s Vítkovicemi 1:4. Přitom k finále, ve kterém by proti sobě nastoupily oba naše týmy juniorek, chybělo jen velmi málo.

Mládežnické týmy výborně reprezentovaly náš klub také na turnaji Prague Floorbal Cup, který se konal během prvního květnového víkendu v Praze. Zúčastnily se ho týmy elévů, juniorek a výběrové mužstvo dorostenců Galaxy Team Bulldogs. Elévové zůstali těsně před branami semifinále, kdy pouze nejtěsnější rozdíl rozhodl o vítězství 1 SC TEMPISH Vítkovice v poměru 4:3. Dorostenci prošli hladce až do finále, kde byl ale nakonec úspěšnější pražský soupeř FBS Bohemians, který dokázal zvítězit 6:3. Do finále se probojoval také tým juniorek, a holky v něm po přesvědčivém výkonu zvítězily 4:1 nad Florbalovou akademií MB. Bulldogs Brno se tak stal nejúspěšnějším účastníkem pražského turnaje, protože do finále se probojovala dvě ze tří našich družstev.


52059148654_115ad618c7_k.jpg 52057873947_1826031d44_k.jpg 52059149119_9dd9fc476f_k.jpg

 
Děkujeme nejen samotným hráčům, hráčkám a jejich trenérům, ale také rodičům, kteří pomohli s organizací na turnajích a navíc udržovali skvělou kulisu na tribunách během všech zápasů. Jsme opravdu skvělá smečka, která táhne za jeden provaz!



d54dea4a-1636-4d62-ab34-3ee08e212d7f.JPG