MČR Buldokům nevyšlo

O uplynulém víkendu se Buldoci účastnili MČR starších žáků v Ústí nad Labem. Očekávání však brněnští florbalisté nenaplnili. O turnaji jsme si popovídali s trenérem, Rosťou Kohútem.
V prvním utkání Buldoci nastoupili proti Okříškám. Papírově slabší soupeř se do zápasu pustil velmi houževnatě a zaskočil Brněnské. „Hráči hodně chtěli, šli do zápasu s velkým očekáváním, které je ale svazovalo. Na druhou stranu byl soupeř dobře připravený a neměl co ztratit. Nakonec se nám podařilo odskočit a zápas dotáhnout do vítězného konce.“
Druhé střetnutí ve skupině a doslova velký oříšek. Plzeňští hráči totiž Buldoky výškově i váhově dosti převyšovali. Bohužel se hráči v oranžových dresech zalekli až příliš a zápas jednoznačně prohráli. "Spojili se zde 3 faktory: výšková převaha soupeře, drajf soupeře, strach a zaskočení našich kluků. Soupeř hrál prostě lépe a zaslouženě vyhrál.“
Okříšky druhý den dosti potrápily i Plzeň. Buldoci se tak o čtvrtfinále ještě strachovali, naštěstí vše dopadlo příznivě pro Bulldogs. Ve čtvrtfinále Buldoci narazili na Tatran. „Prohra s Plzní nás hodně poznamenala a vytvořila na hráče obrovský tlak. Především z toho důvodu, že to byla v podstatě první prohra v celé sezóně. V tomto stavu to na výborně hrající Tatran nestačilo. Ve druhé polovině zápasu jsme se zvedli a snažili se odvrátit hrozbu vyřazení. Podařilo se nám ale pouze snížit na 3:5."
Poté následovalo utkání, které mělo Buldoky poslat do zápasu o 5, nebo 7. místo.  Soupeřem byl Uh. Brod, kterému Buldoci v kvalifikaci nasázeli 9 branek a suverénně zvítězili. Průběh utkání na MČR byl ale jiný. „Na hráčích byla deka. Čím více se snažili, tím méně to šlo. Takové věci se stávají. Nás to bohužel postihlo na nejdůležitějším turnaji, protože v celé sezóně jsme nehráli takhle těžké zápasy."
V utkání o 7. místo se Buldoci střetli s Děčínem. „Díky větší kvalitě jsme vyhráli tento zápas i ve stavu, v jakém jsme se nacházeli. Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít turnaj výhrou. "
 

Výsledky MČR
 
1. FbŠ Boheminas DDM Praha 7
2. Florbal Ústi
3. Tatran Střešovice
4. FBC Sokol Plzeň
5. 1. SC Vitkovice Oxdog
6. 1. AC Uhersky Brod
7. itelligence Bulldogs Brno
8. 1. FBC DDM Děčín
9. PSKC Okříšky
10. Fbc Topgal Šternberk
11. FbC Hradec Králové
12. FBC Došwich Milevsko
 
 
 
Výsledky SEZÓNA
 
Zápasů: 26         Branky: průměr/zápas 11,6
Výhry:25             Vstřelené: 304
Remízy: 1            Obdržené: 44
Prohry: 0             Rozdíl: 260