Lukáš Punčochář míří do Boleslavi

Talentovaný juniorský reprezentant bude od nové sezóny oblékat dres aktuálních mistrů z Mladé Boleslavi. Před tím jej však uvidíme na světovém šampionátu juniorů, které se uskuteční na konci prázdnin v Brně.
Přestup 

Proč ses rozhodnul přestoupit?
Black-Bulls8.jpg
Nad přestupem jsem už nějakou dobu přemýšlel, ale pomoc Bulldogs zpět do Superligy pro mě byla důležitější. V této sezóně se to však zlomilo a ke konci už jsem tušil, že se naše cesty rozejdou. Hledal jsem novou výzvu pro zlepšení, kterou jsem snad našel.

Měl jsi i jiné nabídky?
Ano, měl jsem i jiné nabídky a dost jsem přemýšlel, ale nakonec jsem se rozhodl pro amgažmá v Bolce.

Proč sis vybral právě Boleslav?
Momentálně je to nejlepší tým v republice, takže budu trénovat na vysoké úrovni s profesionálním přístupem ke sportu. Bolka mi dala super podmínky, které mi umožní se zlepšovat. Dále je zde mnoho velmi zkušených hráčů, od kterých budu moci čerpat.

Jaké jsou Tvé ambice do budoucna?
V první řadě vyhrát domácí juniorský šampionát a zakončit tak mládežnický florbal. Na klubové úrovni vyhrát, co nejvíce trofejí, ale hlavně titul v Superlize. Jednoho dne bych se rád vrátil do zahraničí, ale to až po splnění cílů s Bolkou. Aby to nebylo jen u trofejí, tak chci své schopnosti posouvat víš a víš a stá se jednou opravdovým panem florbalistou.

Jak to budeš mít se školou?
Letos budu dostudovávat čtvrtý ročník na gymnáziu v Brně, takže to bude trochu komplikovanější, ale s Bolkou jsme domluveni na adekvátním systému fungování. Předběžně to vypadá na dva dny v Brně a pak odjezd na tréninky do Bolky a o víkendu zpět do Brna.

Už ses stihnul v Boleslavi rozkoukat?  IMG_2103.jpg
V Boleslavi jsem se již zabydlel a v týmu se postupně zapracovávám. Bydlím v bytě, který mi zařídil klub kousek od haly. Jsem zde ubytovaný i s Peťou Koláčným, díky čemu je nový začátek snadnější. Tréninky zatím probíhají podle plánu a postupně se zeznamuji se spoluhráči.


Reprezentace

Absolvoval jsi soustředění, na kterém tě však ještě limitovalo zranění. Jak jsi tedy trénoval? 

IMG_2103-(kopie).jpg
V Bratislavě jsem byl hlavně kvůli týmu. Na trénincích jsem absolvoval rozcvičky a střelecká cvičení, tak abych se pomalu vrátil do normálního režimu. Do zápasů jsem sice nezasáhl, ale snažil jsem se co nejvíce přiblížit režimu v den zápasu. Absolvoval jsem vše s týmem až na samotný zápas, tak abych na MS věděl, co se kdy děje. Například předzápasové rituály, rozcvička s rozchytáním a mnohé další. Během zápasu jsem měl na starosti statistiky, které jsem průbězně předával klukům s trenéry. Opět jsme odvedli dobrou práci směrem k MS a pevně věřím, že budeme připraveni.


Byl to poslední sraz před juniorským mistrovstvím světa, které se na konci prázdnin uskuteční v Brně?
Z těch velký soustředění ano. Do MS máme naplánovaná nějaká přátelská utkání a dobrovolné tréninky v Praze. Další velké soustředění bude až těsně před MS, kde bude finální nominace, která nakonec pojede do Brna.


Jednou Buldok, navždy Buldok!

Na co budeš nejraději vzpomínat?

Rád budu vzpomínat na roky, které jsem s Bulldogs prožil. Nejvíce to však budou okamžiky s kamarády ze zápasů, tréninků a různých turnajů. Samozřejmě nezapomenout ani na trenéry, kteří mi pomáhali se zlepšovat a díky kterým jsem tam, kde jsem. Kdybych měl vypíchnout nejlepší okamžiky, tak to byly sezóny s klukama ročníku 01. Vždy jsme měli velmi silný tým, který mohl konkurovat i těm nejlepším. Velkých úspěchů jsme sice nedosáhli, ale byly to důležité momenty v mém životě.

V Bulldogs jsi byl díky svým výkonům, povaze a chování patronem, který navštěvuje tréninky dětí. Chtěl bys něco vzkázat malým buldokům a buldočkám? 
Všem bych popřál hodně štěstí, zdraví a mnoho úspěchů. Dále ať si užívají radosti ze sportu se svými kamarády a nepřestávají na sobě pracovat.

Kdybys měl vybrat jednoho spoluhráče, se kterým bys chtěl i nadále hrát, kdo by to byl a proč? 
Je velmi těžké vybrat jednoho, ale určitě by to byl někdo z kluků, se kterými jsem toho odehrál nejvíce. Jako prvního bych zmínil Michala Valachoviče (Valdu), se kterým jsem toho odehrál opravdu hodně, vždy nás to spolu bavilo a na hřišti jsme o sobě věděli. Dalším spoluhráčem je Lukáš Macháček (Machec), se kterým jsem odehrál, natrénoval a strávil spoustu času. Nemohu zapomenout na kluky, vedle kterých jsem vyrůstal a vždy se s nimi měřil. Tj. Antonín Lavička, Martin Fajt a Jan Černovický. Těchto pět kluků bych jednou velmi rád měl po svém boku. Vždy mě podporovali, pomáhali mi, máme hezké zážitky a hlavně jsme dobří kamarádi.

Uvidíme tě ještě někdy v buldočím dresu? 
Uvidíme, jak se bude moje cesta nadále vyvíjet, ale jednou se do Bulldogs určitě vrátím. Nedokážu říci kdy, ale rád bych zde ukončil svou florbalovou kariéru.

Punčo děkujeme a přejeme Ti, ať se v novém působišti daří!

Děkuji za přání.
Rád bych ještě jednou poděkoval celému klubu za roky, které jsem zde prožil a mohl se zlepšovat. Děkuji všem spoluhráčům, trenérům,  příznivcům klubu za to, že mě po celou dobu podporovali a vytvářeli super klubovou atmosféru. Nikdy na tyto momenty nezapomenu.

20170604_175035.jpg